Noć sjećanja za Dražena Petrovića

Brooklyn Netsi odali počast hrvatskoj košarkaškoj legendi

U noći s ponedjeljka na utorak, 26. na 27. veljače, Brooklyn Netsi http://www.nba.com/nets/ su napravili još jednu veliku gestu i prisjetili se ostavštine Dražena Petrovića posvetivši mu večer kad su u Barclays Centeru gostovali Chicago Bullsi koje su domaći košarkaši pobijedili sa 104-87 i tako prekinuli niz od osam uzastopnih poraza.
Posjetiteljima utakmice u Barclays Centeru podijeljeno je 10.000 figurica s likom Dražena Petrovića, na velikim ekranima u dvorani cijelu su večer prikazivani isječci s najboljim Draženovim akcijama u dresu New Jersey Netsa, u hodniku dvorane bili su izloženi njegov potpisani dres i tenisice, na društvenim mrežama Netsa umjesto klupskog grba stoji Draženov broj 3.
Uoči početka utakmice Draženova majka Biserka, u čijoj je pratnji bio Draženov nećak Marko, primila je na dar prigodnu loptu iz ruku generalnog menadžera Netsa Seana Marksa. Na lopti su prikazani grbovi New Jersey Netsa i Brooklyn Netsa, ispisano Draženovo ime, godine u kojima je nosio dres Netsa s brojem 3 (1991 – 1993) i rečenica “Forever a Net” (Zauvijek Net).
Dražen Petrović je za Netse igrao dvije i pol sezone i pomogao je tadašnjem klubu iz New Jerseyja, da se nakon petogodišnjeg posta domogne mjesta u doigravanju. U svojoj posljednjoj sezoni (1992/93.) predvodio je NBA ligu u postotku pogođenih šuteva za tricu (44,6 %), uvršten je u treću NBA petorku te sezone, s prosjekom od 22,3 koša bio je 13. strijelac NBA lige i jedini od te trinaestorice koji nije dobio poziv za All-Star utakmicu. Na listi NBA igrača s najboljim postotkom šuta za tricu svih vremena Dražen Petrović zauzima treće mjesto sa 43,74 %, iza Stevea Kerra (45,40 %) i Huberta Davisa (44,09 %).
Njegov dres s brojem 3 Netsi su umirovili u studenom 1993. godine, a 2002. godine Dražen Petrović uvršten je u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu. (Hina)

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Druga korizmena nedjelja – Isus na visokoj gori Tabor najavljuje svoju smrt

Read Next

Središnja misa Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Follow On Instagram