<

LJEKOVITA SVOJSTVA BIJELOG LUKA

Bijeli luk ima brojne prednosti te je  riječ o jednoj od najkorisnijih namjernica. Bijeli luk djeluje antivirusno i antibakterijski.  Desetljećima se koristi zbog svojih antibakterijskih svojstava. Pokazalo se da kemijski sastojak bijelog luka, alicin, sprječava rast Candida albicans gljivica.

Naime, bijeli luk može da smanji kolesterol. Njegova snažna antioksidasivna svojstva sprječavaju slobodne radikale da naprave štetu u arterijama i zaustavlja stvaranje ožiljaka. Konzumiranje bijelog luka smanjuje krvni tlak, a  bijeli luk ima sposobnost smanjiti ukočenost trombocita, što pomaže da krv bude rjeđa. Može  pomoći u reguliranju razine šećera u krvi, što je dobro za ljude sa dijabetesom tipa 2.

Borite se protiv prehlade i gripa jedući bijeli luk u juhama i salatama što češće. Također je ukusan i kao pečeno povrće.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

JAČA SURADNJA HNK MOSTAR I NP MOSTAR

Read Next

BiH U VRHU PO BROJU KORISNIKA KOKAINA

Follow On Instagram