NA UTAKMICI BRAZIL-HRVATSKA BIT ĆE PRIKAZAN PORUKA PAPE FRANJE

By

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu sve je bliže, a sama ceremonija otvorenja bit će specifična jer že biti prikazana prigodna video-poruka pape Franje. Naime, nestrpljivo se očekuje trenutak u kojemu će se, kako je još u travnju najavila brazilska predsjednica Dilme Rousseff, papa Franjo porukom obratiti na početku skorog Svjetskoga nogometnog prvenstva u Brazilu, ističe Kathpress u paketu vijesti vezanih uz skoro Svjetsko nogometno prvenstvo.

papa5Papa će na Svjetskom prvenstvu biti prisutan, ne osobno, nego u formi “Franjina trenutka” na utakmici otvorenja između Brazila i Hrvatske, 12. lipnja, kako je najavio i FIFA-in šef Joseph Blatter nakon posjeta Vatikanu, a prenosi Kathpress. Da bi se pokazala poruka mira nogometnog natjecanja, za koju se i Papa zauzima, sa stadiona će poletjeti i golubica mira. Papina je želja bila da se na rubu terena postavi maslina, ali to nije uskladivo s FIFA-inim pravilima, rečeno je.

Joseph Blatter  nazvao je papu “Prijatelj nogometa”, kako je Blatter jer koristi šport kao most za poruke i za birane riječi. “Juegen Adelante!”, odnosno “Hajde, igrajte!” dovinuo je Papa na Svjetskom danu mladih u Riu mladim vjernicima. Zadaća kršćana, kao i cijele Crkve, može se usporediti s onom nogometnog tima: uvijek moraju “naporno trenirati” te poput Isusa biti “akteri povijesti, a ne samo gledatelji”.

 

 

You may also like

Hot News