<

STUDENTI S BISTIRIKA BORAVILI NA ČETVERODNEVNOM STUDIJSKOM PUTOVANJU

dragan3Pedeset mladih, s gvardijanom samostana Sv. Ante na Bistriku fra Ivanom Šarčevićem i fra Marinkom Pejićem boravili su na četverodnevnom studijskom putovanju. Naime, svaki utorak postao je tradicionalno okupljanje studenata , koji studiraju u Sarajevu, na Svetoj Misi, a potom i na Tribini za mlade koju predvode razni predavači.

Studijskim putovanjem koje je otpočelo 1. svibnja, a završeno je 4. svibnja povratkom u Sarajevo, posjećene su brojne znamenitosti Livna, Sinja, Splita, Salone, Trogira, Duvna i Rame. Pedeset studenata uz pratnju fra Ivana Šarčevića i fra Marinka Pejića imali su priliku da uživaju u kulturnim bogastvima i znamenitostima spomenutih gradova. Dato putovanje bila je izvrsna prilika za druženje i bolje upoznavanje studenata, u vremenu kada se mladima uskraćuju prilike za napredovanjem i prilikom da upoznaju brojna mjesta.

IMG_0186Upoznavajući kulturno bogastvo ovih krajeva studenti su imali priliku doživjeti na tren minula vremena, obogatiti svoja znanja i upoznati brojne druge ljude. Ekipa je tijekom studijskog putovanja boravila u apartmanima gosp. Joška Berketa koji je bio glavni sponzor putovanja, omogučivši studentima da upoznaju ljepote IMG_0094splitskog zaleđa.Tijekom obilaska brojnih znamenitosti studenti su imali na raspolaganju stručne vodiče i priliku da doznaju mnoge detalje bogate povijesti posjećenih mjesta. DioIMG_0013 ove ekipe bio je  i naš novinar Dragan Vidović koji  je dao intervju za naš portal.

Dragan je iskoristio priliku i zahvalio sve svima koji su omogućili ovo putovanje, dodavši : “Naime, mladima koji se okupljaju u samostanu Sv. Ante na Bistriku, čiji sam i ja dio, pružena je prelijepa prilika da se na trenutak otisnu iz svojih svakodnevnica i spoznaju prirodne ljepote naše zemlje, ali i Republike Hrvatske. Naime, ovo studijsko putovanje bilo je vrlo koristno i ugodno jer smo imali prigodu proširiti naša znanja, upoznati dio  bogate povijesti BiH te Hrvatske. Pored toga, ovo studijsko putovanje pružillo nam je prigodu da upoznamo nove ljude i da u vremenu kada se mladima uskraćuje prilika za napredovanje i širenje vidika, steknemo osnovu za nastavak borbe za naše ja i za stjecanje priljateljstava koja će nam omogućiti daljne posjete i nadamo se da neće ostati samo na ovom posjetu, a naši domaćini su dobrodošli u samostan Sv. Anto na Bistriku.”

 

 

 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

PAPA IVAN PAVAO II. PROGLAŠEN SVETIM

Read Next

OPASNI APARATI I IGRAČKE IZ KINE, NJEMAČKE I SAD-a

Follow On Instagram