U Zagrebu upriličena donatorska večera za spomenik papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu

By

Donatorska večera za izgradnju spomenika papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu, koju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i supokroviteljstvom zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića organiziraju Grad Zagreb i Vrhbosanska nadbiskupija, održana je u utorak navečer u zagrebačkom hotelu Sheraton.

donatorska večer za Ivana II Večeri su prisustovali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandra D’erricoa, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić.

Uzvanicima se obratio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

– Zaboravio sam svoj tekst pa sam želio zamoliti gradonačelnika Milana Bandića da mi posudi svoj. No, zato ću govoriti iz srca. Ugodno i lijepo sam iznenađen ovim događajem. Vaša prisutnost ima veliko značenje za nas Hrvate u BiH. Ona znači da mi tamo nismo sami i da ste vi s nama. Ona nam poručuje da budemo hrabri – kazao je kardinal Puljić te objasnio zašto će spomenik Papi biti postavljen u Sarajevu 27. travnja ove godine, na dan kad je papa Wojtyla proglašen blaženim.papaIvan

– On je bio glasnik mira kad je stigao u BiH, malu zemlju u kojoj ima mnogo nemira. Govorio je i učinio mnogo za nas. Spomenik će biti simbol njegove poruke o ljubavi prema čovjeku. Želimo ispred katedrale postaas mira koji će trajno govoriti o dostojanstvu i slobodi čovjeka te miru.

Na donatorskoj večeri prisustovalo je, pored prethodno spomenutih gostiju, više stotina uzvanika. Donatorska večera bila je vrlo plodna i uspješna, a prikupljeno je više od 76.000KM.

You may also like

Hot News