<

UPOZNAJTE TAMBURAŠKI SASTAV “ZLATNE ŽICE”

Dragi posjetitelji portala kockice.ba predstavljamo vam najpoznatije zeničke tamburaše koji već jedno desetljeće svojim glazbenim talentom pružaju izvrsne zabave bilo gdje da nastupaju. Naime, tamburaški sastav Zlatne žice broji četiri člana: Dragan i Darko Popović, Luka Baković i Dario Vidović. Naime, u razgovoru za naš Portal, voditelj grupe Dragan Popović istaknuo je kako je ovaj sastav osnovan prije deset godina te da su kroz ovaj band prošli brojni tamburaši. Veliku zahvalnost Dragan je uputio i bivšem članu band-a, primašu Mariu Šteki, koji je sedam godina aktivno svirao u bandu . Mario je bio izvrstan tamburaš i zabavljač. Tamburaško glazbeno znanje Darko, Dragan i Mario stekli su kod prof. Ljubinka Jovića, davne 2000., dok su Luka i Dario svoje tamburaško znanje stekli kao članovi tamburaške sekcije pri KŠC-u Zenica, koju su vodili Darko, Dragan i Mario.

ZZ

No, sad ćemo upoznati svakog člana banda ponaosob. Dario svira prim od 2004., a u bandu svira od polovine 2012. Učenik je KŠC-a i miljenik je djevojaka, kako ističe Dragan Popović. Luka Baković je član Zlatnih žica od 2009.  i jedini je bugarist u Zenici. Stečeno znanje na gitari uspješno je prenio na bugariju. Darko je, ističe Dragan, jedan od začetnika band-a i dugogodišnji bas-primaš. Darko je ujedno glavni odgovorni za repertoar. Pored toga, Darko je magistrand matematike i informatike i trenutno radi u SŠ „Vitez“. Dragan Popović, Darkin brat blizanac, menager je band-a, a ujedno i jedan  od osnivača band-a, a u Zlatnim žicama svira berde. Dragan je magistar razredne nastave i radi u OŠ „Vitez“.

Zlatne žice svojim repertoarom zabavljaju već 10 godina svoju publiku. Obišli su našu državu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru Trenutno sviraju u novootvorenoj pivnici u Novom Travniku. Za zaljubljene i one koji će to uskoro biti poručuju: „Dođite u Ribnjak-Vitez (14.2.)”.

ZZ1

 

Na kraju ovog razgovora Dragan se zahvalio našem Portalu  na ukazanoj prilici da se predstave.

 

 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

XIX. SEMINAR PROFESORA I DJELATNIKA KATOLIČKIH ŠKOLSKIH CENTARA U BIH

Read Next

UM Nova Nada poziva Vas na zabavu za Valentinovo 14.02.2014

Follow On Instagram