Bijeli jelen snimljen u Čajdrašu- stručnjaci ističu da je to prava rijetkost

By

Životinje bijele kože ili krzna prava su rijetkost. Životinja koja u potpunosti nema melanin je albino. To znači odsutnost pigmenta na njihovoj koži, dlaci i očima. Albino životinje su izuzetno rijetke. Albinizam je genetska mutacija, a uz ljepotu, prate ga i mnoge komplikacije.

foto:Dragan Vidović/kockice TV

Prilika da vidite takvu životinju je rijetkost, ali ne i u Čajdrašu. Naime, već druže vrijeme stanovnici Donjeg Čajdraša skoro svakodnevno na livadi koja je poznata kao Kačarev dol viđaju bijelog tj. albino jelena, koji je uvijek u društvu s nekoliko drugih. Te prelijepe scene koje se skoro svakodnevno ponavljaju dosita su posebne i čarobne.

Zvonimir Štrbac, mještanin je Čajdraša koji je za naš portal izjavio kako ovog prekrasnog jelena viđa skoro svakodnevno kroz prozor svoje dnevne sobe. “Svako jutro, u ranu zoru siđe iz šume kraj kuće pokojnog Slavka Ivanovića i spušta se do potoka kako bi se napio vode. Uvijek je u pratnji s barem još jednim jelenom i tri male srne. Takvo nešto nisam vidio u svom životu, a imam već 84 godine”, istaknuo je g. Štrbac.

Ekipa portala Kockice uspjela je pomoću drona snimiti i fotografirati bijelog jelena koji nas je oduševio. Kadrove koje smo zabilježili i fotografije prikazujemo premijerno.

You may also like

Hot News