Božićni koncert oduševio Zeničane

By

U organizaciji Katoličkog školskog centra Sv. Pavao Zenica i Koordinacije hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice, u četvrtak, 21. prosinca na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta pred oko 500 gostiju održan je Božićni koncert.

Na ovom svečanom činu uz školski zbor i orkestar nastupili i gosti: Ivan Jelić, tenor; VIS Novo Nebo te Limena glazba Lašva iz Nove Bile.

Na početku u prepunu dvoranu predstavnici Saveza izviđača grada Zenice unijeli su Betlehemsko svjetlo, nakon čega je uslijedilo izvođenje božićnih pjesama. Uz učenike Centra pod ravnanjem profesora Davorina Bošnjakovića također su nastupili i gosti. Cijeli koncert trajao je oko sat vremena, a posjetitelji su mogli uživati u nekim od najljepših božićnih pjesama. Svojim izvedbama posebno su oduševili mala Karmela Udovičić, učenica drugog razreda Osnovne škole i bivši učenik Centra, Zeničanin s zagrebačkom adresom stanovanja, Ivan Jelić.

Prije zavšne pjesme Narodi nam se koju su svi nazočni zajedno otpjevali, u ime organizatora prisutnima se obratio vlč. mr. Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC-a u Zenici. U svome govoru najprije je pozdravio predstavnike vjerskog, kulturnog, javnog i političkog života Grada čelika kao i sve goste pristigle iz različitih gradova. Posebno je zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja te poručio: „Nadamo se da su nas naši učenici i gosti pod ravnanjem profesora Bošnjakovića uspjeli razveseliti i rastjerati tamu iz naših misli i srdaca poput ovog Betlehemskog svjetla, ukoliko je tame uopće bilo.“

Završavajući svoje obraćenje svim katolicima zaželio je čestit Božić, a svima sretnu i blagoslovljenu Novu godinu. „Našim učenicima i djelatnicima želim neka se dobro odmore na predstojećem školskom raspustu i prikupe prijeko potrebnu snagu za drugo polugodište. A svima nama želim da ove blagdane provedemo sa svojim obiteljima u radosti, zajedništvu i veselju“, zaključio je vlč. Rosić.

Nakon koncerta bila je upriličena i prodaja božićno-novogodišnjih čestitki, a sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe.

Opći zaključak je da je ovaj događaj itekako uspio te da je zbližio građane Zenice, budući da su mu uz Hrvate katolike nazočili i predstavnici različitih vjerskih, kulturnih i političkih struktura grada.

GALERIJA SLIKA

KT

You may also like

Hot News