Dalić: Švedska bila bolja, idemo dobiti Portugal

By

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić priznao je da je njegova momčad zasluženo poražena od Švedske 1:2 u predzadnjem kolu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija te da sada Vatreni trebaju popraviti dojam i pokušati pobijediti Portugal u utorak u Splitu.

“Čestitamo Švedskoj na pobjedi, bili su bolji od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, kada nismo odgovorili na njihovu agresivnost, brzinu i pokretljivost. To je bio naš problem. U drugom poluvremenu bili smo bolji, agresivniji i kompaktniji, no to nije bilo dovoljno. Tada smo pokazali volju i energiju, to je ono pozitivno s ove utakmice”, izjavio je izbornik Dalić nakon što se zadnja Švedska bodovno izjednačila s njegovim timom u skupini.

Dalićeva momčad u Solni nije ispunila cilj osiguravanja opstanka u elitnom razredu Lige nacija. O konačnom redoslijedu na začelju odlučivat će posljednje kolo u kojem Francuska i Portugal više nemaju rezultatski imperativ, jer su Francuzi pobjedom u Lisabonu osvojili prvo, a Portugalci drugo mjesto.

Između Švedske i Hrvatske će u slučaju istog broja bodova odlučivati ukupna gol-razlika koja je u ovom trenutku identična, ali su Vatreni u prednosti zbog više postignutih pogodaka.

“Portugal i Francuska već znaju svoje pozicije, no velike su momčadi i neće se opustiti u zadnjem kolu. Mi moramo pokušati popraviti dojam i rezultat te pokušati pobijediti Portugal. Naš je cilj ostati u elitnoj skupini, to nam je kao svjetskim doprvacima jako važno i sve ćemo napraviti da ostanemo”, poručio je Dalić te dodao:

“Radimo laganu smjenu generacija, imamo problema. Nije lagano vrijeme za nas, nedostajalo nam je sedam ili osam prvotimaca i jedva čekamo da sve ovo završi.”/dnevni.ba/

You may also like

Hot News