FIFA objavila novu ljestvicu: Hrvatska zabilježila fantastičan skok, Francuska očekivano prva

faH

faH

I dok je Francuska kao svjetski prvak očekivano zauzela čelno mjesto, što je skok za šest mjesta u odnosu na ljestvicu prije SP-a, Hrvatska je napredovala za čak 16 mjesta i nalazi se na sjajnom četvrtom mjestu. Ispred nas su Belgija (skok za jedno mjesto) te Brazil (pad za jedno mjesto). Podsjetimo, Belgijci su osvojili treće mjesto, a Brazilci su ispali u četvrtfinalu.

TOP 10 još čine Urugvaj (skok devet mjesta), Engleska (skok šest mjesta), Portugal (pad tri mjesta), Švicarska (pad dva mjesta) dok Španjolska (skok jedno mjesto) i Danska (skok tri mjesta) dijele deveto mjesto.

Što se tiče ostalih hrvatskih suparnika u Rusiji, Argentina je 11. (pad šest mjesta), Nigerija (pad jedno mjesto) i Rusija (skok za 21 mjesto) dijele 49. poziciju, a Island je 32. (pad 10 mjesta).

Inače, FIFA je po prvi put primijenila novi sustav bodovanja. Ekipama koje ne igraju utakmice neće se oduzimati bodovi, dok će se bodovi oduzimati ukoliko momčad izgubi od slabije plasirane momčadi na ljestvici. Iznimka je nokaut faza velikih natjecanja.

Cijeli poredak pročitajte OVDJE.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

VEDRAN ĆORLUKA SE OPRAŠTA OD REPREZENTACIJE! ‘Pravo je vrijeme da kažem zbogom i hvala’

Read Next

Papa Franjo mladima: ‘Nemojte biti mirni kad ne činite zlo’

Follow On Instagram