faH

FIFA objavila novu ljestvicu: Hrvatska zabilježila fantastičan skok, Francuska očekivano prva

By

I dok je Francuska kao svjetski prvak očekivano zauzela čelno mjesto, što je skok za šest mjesta u odnosu na ljestvicu prije SP-a, Hrvatska je napredovala za čak 16 mjesta i nalazi se na sjajnom četvrtom mjestu. Ispred nas su Belgija (skok za jedno mjesto) te Brazil (pad za jedno mjesto). Podsjetimo, Belgijci su osvojili treće mjesto, a Brazilci su ispali u četvrtfinalu.

TOP 10 još čine Urugvaj (skok devet mjesta), Engleska (skok šest mjesta), Portugal (pad tri mjesta), Švicarska (pad dva mjesta) dok Španjolska (skok jedno mjesto) i Danska (skok tri mjesta) dijele deveto mjesto.

Što se tiče ostalih hrvatskih suparnika u Rusiji, Argentina je 11. (pad šest mjesta), Nigerija (pad jedno mjesto) i Rusija (skok za 21 mjesto) dijele 49. poziciju, a Island je 32. (pad 10 mjesta).

Inače, FIFA je po prvi put primijenila novi sustav bodovanja. Ekipama koje ne igraju utakmice neće se oduzimati bodovi, dok će se bodovi oduzimati ukoliko momčad izgubi od slabije plasirane momčadi na ljestvici. Iznimka je nokaut faza velikih natjecanja.

Cijeli poredak pročitajte OVDJE.

You may also like

Hot News