Hoće li HDZ BiH-HDZ 1990 ući u sastav Općinskog vijeća Zenica?

By

Lokalni izbori u BiH nikada nisu bili zanimljiviji, ali i izazovniji zbog pandemije COVID 19. Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović će i u narednom četverogodišnjem mandatu upravljati gradom. Prema dosadašnjim objavljenim rezultatima u Općinskom vijeću većinu će imati Zenička inicijativa Fuada Kasumovića s 14 mandata.

Druga po broju zastupnika bit će SDA, koja će imati devet vijećnika, što je najlošiji rezultat SDA Zenica do sada. Potom slijedi SDP s tri vijećnika, koji će vjerojatno podržavati prijedloge aktualnog gradonačelnika, budući da su ga podržali u kandidaturi za spomenutu funkciju. A-SDA osvojila je dva vijećnička mjesta, a SBB BiH jedno.

Do srijede 19. studenoga obrađeno je 106 biračkih mjesta tj. 74,65% glasačkih listića.  Hrvatska koalicija HDZ BiH-HDZ 1990 do sada ima 838 glasova, te do sada nisu uneseni rezultati iz svih biračkih mjesta, poput Čajdraša u kojem živi veliki broj Hrvata koji tradicionalno glasuju za HDZ BiH HDZ 1990, što je zanimljivo i pruža prostor za brojne polemike i sumnje. No, i biračka mjesta poput Londže nisu uopće obrađena, što ostavlja prostor za špekulacije. Stoga, hoće li jedno zastupničko mjesto dobiti HDZ BiH-HDZ 1990 ili stranka Narod i pravda još je nepoznato budući da glasovi s određenih biračkih mjesta nisu uopće prebrojana.

You may also like

Hot News