Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni otvorila prostorije u Vitezu

By

Predsjednik Udruge Hum je također naglasio i kako se Udruga u narednom razdoblju želi što više približiti mladima kroz razne edukacije, radionice, igre, studijska putovanja i slično .

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je danas pred velikim brojem gostiju svečano otvorila prostorije Udruge u kojima će Udruga djelovati. Svečano obilježavanje otvorenja prostora je krenulo s himnom hrvatskog naroda u izvedbi Vokalnog sastava Ad Libitum.

Nakon himne hrvatskog naroda okupljenima se obratio predsjednik Udruge Mateo Marić. Predsjednik Marić je svoj govor započeo s citatom koji nikoga nije ostavio ravnodušnim: “Od svih puteva što vode u nebo meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjajući svoje obične dužnosti”. ( citat sb. Petra Barbarića).

Marić se zahvalio okupljenima na dolasku i poželio svima da se osjećaju ugodno u prostorijama Udruge te je okupljenima opisao u kratkim crtama rad Udruge od osnivanja pa do danas, kroz što je Udruga prolazila, kako su nalazili sredstva i koje su aktivnosti imali. Predsjednik Udruge Hum je također naglasio i kako se Udruga u narednom razdoblju želi što više približiti mladima kroz razne edukacije, radionice, igre, studijska putovanja i slično.

Marić je istaknuo kako je uređene ureda financirao Ured za stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i zahvalio se uredu na čelu s gospodinom Nikolom Mažarom. On se zahvalio svima i pozvao sve okupljene na suradnju i uključivanje u radu za dobrobit društva. Pozvao je okupljene da ih sve vodi moto Udruge koji glasi: “Nemojte se nikad umoriti čineći dobro”. Kako bi današnji događaj bio što potpuniji, Vokalni sastav Ad Libitum je izveo domoljubnu pjesmu ,,Poljubi zemlju”.

Nakon izvedbe vokalnog sastava, okupljenima se obradio voditelj ,,Gradskog kazališta mladih” u Vitezu, gospodin Ivan Sajević koji je istaknuo kako su GKM Vitez i Hum u središnjoj Bosni kroz razne aktivnosti zajedno radili za dobrobit stanovnika središnje Bosne. Ivan Sajević je istaknuo i kako GKM Vitez i Hum u narednom periodu planiraju realizaciju zajedničkih projekata.

Nakon Sajevića, okupljenima se obratio Ivan Dominković, predsjednik Foruma mladih osječko-baranjske podružnice Udruge Hrvata Bosne I Hercegovine ,,Prsten“ . Dominković je pozdravio okupljene, zahvalio domaćinu na pozivu na ovaj za njih jako važan trenutak te je predstavio Forum. Rekao je kako je glavni cilj Foruma pomaganje Hrvatima u BiH i Hrvatima koji žive u Hrvatskoj, a porijeklom su iz BiH. “S obzirom na to da Forum radi slične stvari kao HUM u središnjoj Bosni, pretpostavljam da se zbog toga jako dobro slažemo”, istaknuo je Ivan.

Naime, Forum mladih je s ekipom HUM-a odradio Božićnu akciju, te smo se tada upoznali i sprijateljili. Mogu samo reći da su me se toliko dojmili i ostavili pozitivan dojam, da smo zbog njih moj zamjeni Ivan Mijić i ja potegnuli iz Osijeka ovamo, kako bi ih podržali”, rekao je Dominković. Na kraju je poželio Udruzi uspješan nastavak rada s nadom da će Forum i HUM u središnjoj Bosni i dalje surađivati. Voditeljica Anja Stipinović se zahvalila okupljenima, iskazala zadovoljstvo što mladi u ovoj priči nisu sami. I dodala kako je osjećaj zadovoljstva poseban nakon ostvarenog zacrtanog cilja, jer on daje vjetar u leđa, kako bi još više radili. Pozvala je sve okupljene na prigodni domjenak i ugodno druženje.

Za kraj je Vokalni sastav ,,Ad Libitum” izveo skladbu ,,Srebrena Bosna”. Okupljeni su u prostorijama mogli vidjeti dio fotografija realiziranih projekta i aktivnosti Udruge. Fotografije dokazuju koliko je aktivnosti realizirano na različitim poljima društva. Također se moglo primijetiti koliko je Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni zadivila društvenu zajednicu.

You may also like

Hot News