HRVATSKI VJERNICI LONDONA PROSLAVILI MISU ZA DOMOVINU Čestitali svom fra Ljubi 20. obljetnicu svećeničkog služenja

By

U londonskoj crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju 2. srpnja predslavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London u zajedništvu s fra Josipom Cvitkovićem, misionarom na službi u Kustodiji Svete zemlje u Jeruzalemu vlč. Davidom J. Irwinom, biskupskim vikarom i koordinatorom za etničke zajednice triju londonskih biskupija, i vlč. Johnom Scottom, kapelanom Westminsterske katedrale.

Fra Ljubomir je u propovijedi između ostaloga rekao kako slavljenje mise za Domovinu prigoda za davanje slave Bogu na daru države i molitvu kako bi prema riječima sv. Pavla provodili miran i spokojan život. Ove je godine ujedno i spomen na 25 godina međunarodnog priznanja kao i uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva. U propovijedi fra Ljubomir je govorio o isplativosti činjenja dobra, milosti novog početka i križu kao pobjednom znaku Isusa Krista Uskrsnuloga i Jedinoga Gospodina.

Mišo Marlais, povjerenik Hrvatske katoličke misije u Londonu uime okupljenih vjernika fra Ljubomiru je čestitao 20. obljetnicu svećeničkog služenja, od kojih je nepunih 10 godina proveo kao voditelj HKM London. Vlč. David i vlč. John su uime Westminsterske nadbiskupije i katedrale fra Ljubomiru čestitali 20 godina svećeništva zahvalivši mu na angažmanu u mjesnoj Crkvi. Fra Ljubomir im je uime zajednice darovao knjigu Robina Harrisa o bl. Alojziju Stepincu.

Slavlju su nazočili i brigadir Anto Zelić, hrvatski vojni izaslanik, kao i kapetan korvete Ivo Musulin, predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu NATO saveza, kao i Daniel Kington, hrvatski branitelj, glavni tajnik Udruge međunarodnih dragovoljaca oružanih snaga Republike Hrvatske, a nazočnima se poslije mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu dr. Ivan Grdešić, koji se nakon pet godina diplomatske službe sa suprugom Elenom vraća u Domovinu.

Naglasivši kako iz Londona odlaze ispunjena srca obavljenim poslom, ali i svim susretima veleposlanik Grdešić je fra Ljubomiru zahvalio na uzornoj suradnji, zaključivši kako će se londonske hrvatske katoličke zajednice sjećati s ljubavlju i lijepim sjećanjima. Kao uspomenu na zajedničke londonske godine fra Ljubomir je veleposlaniku Grdešiću darovao križ Westminsterske katedrale, majke svih katoličkih Crkava u Engleskoj i Walesu, zahvalivši mu na zauzimanju za hrvatsku katoličku zajednicu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nakon mise susret se nastavio gozbom zajedništva.

You may also like

Hot News