<

HUM u središnjoj Bosni iz Viteza uspješno realizirala projekt ,,Ekološki sat otkucava, spasimo rijeku Lašvu”

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je danas uspješno završila treću fazu projekta ,,Ekološki sat otkucava, spasimo rijeku Lašvu”. Ova faza projekta je obuhvaćala sadnju sadnica na šetnici na ,,Ribarskom reviru” uz rijeku Lašvu. Ovaj projekt je prije ove faze imao još dvije uspješno realizirane faze, jedna se sastojala od čišćenja i uređenja lijeve i desne strane obale uz rijeku Lašvu i edukativno predavanje magistrice biologije Martine Stipinović , dok se druga sastojala od postavljanja betonskih klupa uz šetnicu uz rijeku Lašvu. Voditelji ovoga projekta bili su Martina Stipinović i Mateo Marić.
Kako je za medije kazao predsjednik udruge Mateo Marić, ovo je projekt od iznimne važnosti za područje općine Vitez i Lašvanske doline.

Predsjednik je u ime svih članova udruge pozvao sve ljude dobre volje na svečano otvorenje šetnice dana 27.10.2019.godine ( nedjelja ) i da svojim dolaskom iskažete potporu udruzi. Naime udruga toga dana ima još jedan razlog za slavlje, a to je prva godišnjica rada udruge.
Iz udruge se zahvaljuju svim dobročiniteljima koji su na bilo koji način pomogli radu udruge, a predsjednik je dodao da ih ima jako puno. Predsjednik se zahvalio svim članovima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme kako bi učinili bitne korake za društvenu zajednicu.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Josip Mlakić: Mi živimo u vremenu ‘kraja povijesti’ kako je to okarakterizirao američki politički filozof Francis Fukuyama

Read Next

DRUGI NATJEČAJ Hrvatska dijeli još 1,4 milijuna kuna za projekte Hrvata izvan RH

Follow On Instagram