KUĆE HRVATSKIH POVRATNIKA U REPUBLICI SRPSKOJ NEĆE SE RUŠITI Mijenja se trasa autoceste koja je trebala proći kroz mjesto Garevac i podijeliti ga na čak četiri dijela

By

Mještani općine Modriča u Bosni i Hercegovini napokon mogu odahnuti. Kuće hrvatskih povratnika u Republici Srpskoj ipak se neće rušiti zbog trase autoceste Vukosavlje – Brčko – Bijeljina koja je trebala proći kroz naselje Garevac i podijeliti ga na četiri dijela. Naime, postignut je dogovor da će prometnica ići niz korito rijeke Bosne ispod garevačkih obnovljenih kuća.

Podsjetimo, na sastanku koji se održao u Garevcu 28. listopada 2019. godine a kojeg su organizirali Garevački Informativni portal (GIP) i MZ Garevac, sudjelovao je veliki broj Garevljana kao i predstavnici MZ Garevac, župnik župe Garevac te predsjednik Udruge Posavskih Hrvata Garevac 45 i predsjednik Udruge dragovoljaca i Veterana HVO Modriča, predstavnica HKD Napredak Marica Hrnjkaš kao i predstavnici GIP-a Anto Pranjkić i Mišo Perak koji su pozvali nezavisnog zastupnika u Saboru Republike Hrvatske Ivicu Mišića te je donesena odluka da gospodin Mišić po povratku u Hrvatski Sabor traži da se pomogne Hrvatima u Republici Srpskoj i općini Modriča.

Zastupnik Mišić se, osim u Saboru, obratio i premijeru Andreju Plenkoviću i zatražio njegovu pomoć u slučaju autoceste i Hrvatima u općini Modriči te selima Garevac, Kladari Donji i Čardak. “Vodit ćemo računa da u intenzivnoj komunikaciji s nadležnim vlastima ispitamo mogućnost pomicanja trase koja je trenutno predviđena. Dakle, vodimo računa o Hrvatima povratnicima na teritoriju RS-a u BiH, i ovaj put im svi zajedno iskazujemo potporu”, poručio je u listopadu prošle godine premijer Plenković.

Na kraju, zahvaljujući svim institucijama i uključenim pojedincima, trasa autoceste, na radost mještana, ipak se premješta izvan naselja. /croexpress.eu/

You may also like

Hot News