Lavrov iz Beograda otputovao u Zagreb

By

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov završio je sinoć službenu posjetu Srbiji, a s beogradske zračne luke “Nikola Tesla” u Beogradu ispratio ga je ministar vanjskih poslova Nikola Selaković.

Prilikom ulaska u zrakoplov, Lavrov se okrenuo prema domaćinima, mahnuvši im, a potom je pokazao i tri prsta.

Lavrov, koji je u jednodnevnu posjetu Srbiji došao iz BiH, je iz Beograda odletio za Zagreb, gdje nastavlja svoju turneju po zemljama regije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, povodom odbijanja dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH, da se susretnu s ruskim ministrom Sergejem Lavrovom, da je lako pokazati gordost i podići tenzije na jedan dan, ali da od toga građani nemaju ništa, a i uvredljivo je prema gostu.

“Za nas je, bez obzira na to kako i što se događa, uvek uvredljivo da ne dočekamo gosta na najbolji način, ali svatko bira svoj put”, kazao je Vučić.

Kako je rekao, na argumentaciju koju je čuo kao opravdanje, da je Lavrov govorio o vojnoj neutralosti RS, mogao bi da postavi 50 pitanja na koja nema odgovora.

“Pa, vi svaki dan govorite o euroatlantskom putu, a da to nisu zaključci vaše zemlje. Nije Lavrov taj koji je ne poštuje, već vi kada govorite da je KiM neovisno, što nije zaključak BiH, ni jednog organa u BiH”, kazao je Vučić i dodao da Srbija zbog toga nije prekinula odnose, kao i ni zbog napada na njega u Srebrenici./HMS/

You may also like

Hot News