Ljetni susret djelatnika NCM-a i mladih u Novom Travniku

By

Djalatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, 4. rujna, posjetili su župu Presvetog Trojstva u Novom Travniku, gdje su pripremili jednodnevni edukativno-zabavni program za djecu i mlade ove župe, u suradnji sa župnikom don Antom Ledićem i s. Antonijom Lučić.

Foto: mladicentar.org

Foto: mladicentar.org

Na početku susreta, okupljene je pozdravio djelatnik NCM-a Josip Milanović, te predstavio rad i djelovanje ove institucije na prostoru Vrhbosanske nadbiskupije. Potom je uslijedila radionica pod vodstvom djelatnice Centra Marije Puljić, koja je s mladima razgovarala na temu sveprisutnog govora mržnje, s posebnim naglaskom na online svijet, u kojemu su mladi nerijetko oni koji trpe posljedice pogrdnih komentara na društvenim mrežama, na osnovu vjere, nacije, izgleda…

Potom je, kako je objavljeno na mladicentar.org, uslijedio bogat sportski program, pod vodstvom Marija Tucakovića, odgovornog za sportske aktivnosti Centra za mlade, s ciljem promicanja sporta kao sredstva zdravog odgoja te prilike za međusobno upoznavanje.

Suseti s mladima u župnim zajednicama dio su nove strategije djelovanja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., čiji je cilj, zajedno sa župama i školama, pružiti podršku mladima u vremenu pandemije koronavirusa, osluškivati njihove potrebe na terenu te odgovoriti prikladnim edukativno-rekreativnim i duhovnim programima.

J.P., KT

You may also like

Hot News