Mikulić: Da se ovo dogodilo u županiji s hrvatskom većinom u Sarajevu bi se govorilo o državnom udaru ili stvaranju trećeg entiteta

By

Mario Mikulić, zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije  BiH, osvrnuo se na samovolju Kriznog stožera Županije Sarajevo čiji su inspektori pokušali prekinuti današnju sjednicu ovog Doma iako je za održavanje iste suglasnost dao Zavod za javno zdravstvo FBiH. Mikulić drži da bi sarajevski mediji i bošnjački dužnosnici, da se kojim slučajem nešto ovakvo dogodilo u županiji s hrvatskom većinom, govorili o državnom udaru ili stvaranju trećeg entiteta, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Inspektori Županijske uprave za inspekcijske poslove Županije Sarajevo pokušali su prekinuti sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zbog odluka županijskog Kriznog stožera Županije Sarajevo, iako ZD Parlamenta FBiH ima posebno odobrenje za rad, kao zakonodavno tijelo Federacije BiH, od Federalnog zavoda za zdravstvo.

Da se nešto slično dogodilo na području županija s hrvatskom većinom uvjeren sam da bi se govorilo o državnom udaru ili osnivanju trećeg entiteta.

Zbog javnosti je važno reći da Županija Sarajevo nema niti imenovanog ministra zdravstva Županije, što hoće reći da uopće nema osobe koja će se ozbiljno ponašati u ovoj situaciji, posebno prema ZD Parlamenta FBiH koji donosi odluke koje utječu na sve građane Federacije BiH”, napisao je Mikulić na Facebooku

You may also like

Hot News