<

Mladi bračni par se zbog poljoprivrede iz Austrije vratio u Slavoniju

Mladi bračni par se zbog poljoprivrede iz Austrije vratio u Slavoniju!Ivana i Matija Panić iz Vrbove pokraj Nove Gradiške najveći su hrvatski uzgajivači dunje.

Njihov nasad s 2200 stabala najveći je u Hrvatskoj. S prodajom nemaju problema, za dunjom je velika potražnja jer je na tržištu nema dovoljno.
Iako im je više od pola obitelji u Austriji, Ivana i Matija odlučili su život graditi u rodnom selu. Osim dunja, imaju plantažu lijeske, šljiva, nasad borova uz ribnjak, a krenuli su i s uzgojem crne slavonske svinje.

Vjetar u leđa za ostanak u Hrvatskoj su poticaji iz Europe. ‘Zahvaljujući 50 tisuća eura za mlade nabavili smo mehanizaciju, prijavili smo se i na mjeru za nepoljoprivredna zanimanja i prošli’, ponosno kaže Matija.

Oni su dokaz da se uz dobre projekte i puno ljubavi i rada od poljoprivrede može živjeti.

croexpress.eu

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Ksenija Abramović: Kada biste narodu danas oduzeli Laudato TV, mislim da bi nastala pobuna

Read Next

Miroslav Škoro se prisjetio rata i operacije “Bljesak”

Follow On Instagram