<

Modrić među tri kandidata za najboljeg igrača Europe

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić uvršten je među tri kandidata za najboljeg igrača Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Uz Modrića kandidati za ovu prestižnu nagradu su i kapetan portugalske reprezentacije i novi član Juventusa Cristiano Ronaldo te napadač egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohamed Salah.

Modrić, Ronaldo i Salah su ušli u završni izbor nakon glasovanja 80 trenera momčadi koje su prošle godine igrale u skupinama Lige prvaka (32) i Europske lige (48) te 55 novinara zemalja članica Uefe. Iza njih su ostali Antoine Griezmann, Lionel Messi, Kylian Mbappe, Kevin De Bruyne, Raphael Varane, Eden Hazard

Najboljeg igrača ‘Starog kontinenta’ UEFA će objaviti 30. kolovoza na izvlačenju skupina Lige prvaka. UEFA je nagradu za najboljeg nogometaša Europe pokrenula 2011. godine, a nagrade su do sada osvajali Leo Messi (2011., 2015.), Andres Iniesta (2012.), Franck Ribery (2013.) i Cristiano Ronaldo (2014., 2016., 2017.).

Luka Modrić je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je hrvatska vrsta osvojila drugo mjesto, proglašen najboljim igračem, a kapetan Vatrenih je i jedan od kandidata na najboljeg igrača svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Modrić bi u Monacu mogao osvojiti i dvije nagrade, jer je i među tri kandidata za najboljeg veznjaka, a njegovi protukandidati su Belgijac Kevin De Bruyne i Nijemac Toni Kroos.

Za najboljeg vratara konkuriraju Alisson Becker, Gianluigi Buffon i Keylor Navas, u konkurenciji za najboljeg braniča sezone su Marcelo, Sergio Ramos i Raphael Varane, a za najboljeg napadača Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

Nagradu za najboljeg igrača Europske lige dobit će Diego Godin, Antoine Griezmann ili Dimitri Payet, dok su kandidatkinje za najbolju nogometašicu Pernille Harder, Ada Hegerberg i Amandine Henry.

KANDIDATI ZA NAGRADE

Najbolji igrač: LUKA MODRIĆ, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah

Najbolji vratar: Alisson Becker, Gianluigi Buffon, Keylor Navas

Najbolji branič: Marcelo, Sergio Ramos, Raphael Varane

Najbolji veznjak: LUKA MODRIĆ, Kevin De Bruyne, Toni Kroos

Najbolji napadač: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah

Najbolji igrač Europske lige: Diego Godin, Antoine Griezmann, Dimitri Payet

Najbolja nogometašica: Pernille Harder, Ada Hegerberg, Amandine Henry

hrt.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

U Čajdrašu obilježena 25. obljetnica sjećanja na prvu žrtvu zeničkog HVO-a

Read Next

Na današnji dan krenula je bitka za Vukovar grad simbol hrvatske slobode

Follow On Instagram