Molitveno-karizmatski susret u Novom Travniku

By

U župi Presvetoga Trojstva u Novom Travniku u subotu, 17. listopada održan je molitveno-karizmatski susret u organizaciji spomenute župe i Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetomu BiH (KKODS BiH).

Geslo okupljanja bilo je Radujmo se i radost naša da bude potpuna (1 Iv 1,4), a uz pripadnike različitih karizmatskih zajednica koje djeluju u BiH nazočili su i: vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, pomoćni banjolučki biskup mons. Marko Semren, župnik domaćin don Anto Ledić, te predavači: Damir Zukam, nacionalni koordinator KKODS-a HR, fra Tomislav Jelić, duhovni asistent KKODS-a BiH i fra Ivo Pavić, župnik u Šurkovcu.

Tijekom cjelodnevnog programa obrađene su teme: Karizmatski pokret i obnova u Duhu u Katoličkoj CrkviSnaga zajedništva struja milostiNovi život u Duhu te Božja riječ – snaga u životu vjernika. Između pojedinih predavanja uslijedile su prigodne molitve i duhovne pjesme prožete proživljenim iskustvima prisutnih.

Vrhunac dana bila je sv. misa koju je u poslijepodnevnim satima predslavio kardinal Puljić u zajedništvu s 10-ak svećenika.

U prigodnoj propovijedi najprije se osvrnuo na spomendan Sv. Ignacija Antiohijskog koji se proslavljao taj dan podsjetivši kako je on naslijedio Sv. Petra na mjestu biskupa u Antiohiji te da je umro mučeničkom smrću u Rimu. Zatim je progovorio samim pripadnicima pojedinih karizmatskih zajednica. „Dugo vremena smo vjeru shvaćali i prenosili racionalno, razumom, a s novim karizmatskim pokretima koji su u službi nove evangelizacije u tu poruku uključeno je i srce“, ustvrdio je vrhbosanski nadbiskup te upozorio na određene opasnosti koje se mogu iz toga izroditi. Prije svega poručio im je da u svom životu moraju biti svjedoci: u obitelji, na radnome mjestu, a da bi to uspjeli treba ostaviti oholost po strani. „Bez poniznosti nema ni svjedočenja i svetosti“, zaključio je kardinal Puljić.

Prije završnog blagoslova nadbiskup je zajedno s gospodinom Mirkom Puđom,koordinatorom zajednice i fraTomislavom Jelićem, duhovnim asistentom KKODS-a BiH, potpisao i predao predviđene statute. Nakon toga je gosp. Puđa izrekao riječi zahvale te uručio prigodne darove kardinalu, mons. Semrenu i župniku Lediću.

D. K., KT

You may also like

Hot News