Mrtva trka za novog predsjednika SAD-a

By

Ako Biden osvoji Nevadu (gdje sada vodi), Wisconsin (10 elektorskih glasova) i Michigan (16), postat će 46. američki predsjednik s točno 270 elektora.

USAD-u su održani predsjednički izbori, a mrtva utrka vodi se između aktualnog predsjednika Donalda Trumpa i demokrata Joea Bidena.Zahvaljujući jednom “otetom” glasu u Nebraski, Biden je došao u zanimljivu poziciju. Ako Biden osvoji Nevadu (gdje sada vodi), Wisconsin (10 elektorskih glasova) i Michigan (16), postat će 46. američki predsjednik s točno 270 elektora!

Američke televizijske kuće Fox i NBC i novinska agencija Associated Press. proglasili su američkog predsjednika Donalda Trumpa pobjednikom predsjedničkih izbora u Teksasu, državi koja je druga po broju elektorskih glasova. Ukupno 38 teksaških elektorskih glasova iznimno je važno za Trumpovu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima održanima u utorak. Demokrati su uložili velike napore u pokušaj osvajanja birača u Teksasu, republikanskom uporištu, oslanjajući se na rastuću populaciju hispanoamerikanaca.

Biden još uvijek ima tijesno vodstvo u ukupnom broju do sad osvojenih elektora – 237 prema Trumpovih  213. Ostalo je još sedam država čiji se rezultati čekaju – Sjeverna Karolina, Georgija, Wisconsin, Michigan i Pennsylvania i Nevada. U svima njima zasad vodi Trump na različitim uzorcima prebrojanih glasova./ www.vecernji.ba/

You may also like

Hot News