Predsjednik Caritasa Europa dolazi u posjetu Caritasu BiH

By

Aktualni predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau 3. veljače dolazi u posjet BiH i Caritasu BiH.

Foto: Ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević i predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau

Foto: Ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević i predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau

Iz Bruxellesa je stigla vijest kako u posjetu Caritasu Bosne i Hercegovine dolazi aktualni predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau s dvočlanom delegacijom Caritasa Austrije i Caritasa nadbiskupije Beč čiji je još uvijek predsjednik.

Visoka delegacija Caritasa Europa boravit će u Bosni i Hercegovini od srijede, 3. ožujka pa do nedjelje, 7. ožujka.

Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić i ravnatelj mons. Tomo Knežević s radošću očekuju njegov dolazak u vremenu velikih karitativnih izazova za Caritas u Bosni i Hercegovini kao službene karitativne ustanove Katoličke Crkve na bosanskohercegovačkim prostorima.

Uz susrete s predstavnicima Crkve, djelatnicima Caritasa BiH i ravnateljima nad/biskupijskih Caritasa, voditeljima nacionalnih Caritasa koji još uvijek djeluju u BiH (Caritas Italije, CRS /SAD, Caritas Švicarske i Caritas Belgije), zatim domaćih ustanova i međunarodnih predstavnika, u središtu zanima je migrantska kriza u bihaćkoj regiji i prostoru oko Sarajeva kao i obilazak Caritasovih projekta za migrante u kampovima i izvan kampova na spomenutom prostoru: praonice rublja, socijalni kutci i druge karitativne aktivnosti: podjela hrane, odjeće, obuće, higijenskih i drugih potrepština, piše na mrežnoj stranici caritas.ba.

T.M.I., KT

You may also like

Hot News