Telemach sinoć blokirao pristup internet servisima koji su prenosili Ligu prvaka

By

Telemach već godinama posluje u BiH, a tijek novca je upitan. Pored toga, uz monopol koji imaju su u prosincu ukinuli Arena Sport kanale .

Jučer su otišli korak dalje, te su prema tvrdnjama brojnih pretplatnika blokirali internet servise koje su prenosili Ligu prvaka.
Pored toga što u ponudi Telemacha nije bilo prijenosa niti jedne jedine utakmice (prijenos na HRT2 bio je zatamnjen), ova kompanija je navodno sprječavala svoje korisnike da pristupe aplikacijama za streaming televizijskog programa.

Korisnici su stoga morali prethodno instalirati aplikacije koje omogućavaju zaobilaženje Telemachovih ograničenja.

Jedna od najpoznatijih takvih aplikacija je Rokkr, preko koje su korisnici kompenzirali činjenicu da se kod operatera kabelske televizije ne mogu pratiti najvažnija sportska natjecanja, poput nogometne Lige prvaka ili španjolske La lige i francuske Ligue 1.

Streaming servise je sinoć bilo moguće pokrenuti nakon što prethodnog pokretanja neke od aplikacija za zaobilaženje Telemachovih ograničenja.

Inače, iz ponude Telemacha početkom ove godine naprasno su nestali Arena Sport kanali, o čemu Telemach nije bio obavijestio korisnike. Upravo suprotno, netom prije ukidanja Arena Sport kanala Telemach je agresivno reklamirao sportske kanale koje je imao u ponudi te je time dove značajan broj svojih korisnika u zabludu.

Nažalost uz monopol koji imaju u regiji vjerojatno se neće ništa dogoditi jer prave konkurencije, barem kada je BiH u pitanju nemaju .

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News