U Münchenu se održava sigurnosna konferencija

U Münchenu se od 15. veljače do 17. veljače održava Sigurnosna konferencija. Na konferenciji, između ostalih, sudjeluju predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Srbije Aleksandar Vućić,kao i predsjednik Kosova Hasim Tači.

Na ovogodišnjoj konferenciji o sigurnosti koja se održava do nedjelje i kojoj prisustvuje 35 šefova država ili vlada, više od stotinu ministara vanjskih poslova, zvaničnika međunarodnih organizacija, eksperata iz cijelog svijeta, razgovarat će se, između ostalog, o budućnosti odbrambene saradnje, krizi liberalnog međunarodnog poretka, utrci u naoružavanju, kao i o sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi

Na marginama konferencije, održat će i niz bilateralnih sastanaka pa će se tako, imeđu ostalih, premijer Hrvatske sastati s glavnim tajnikom NATO-a, povjerenikom za proračun Europske komisije, glavnim pregovaračem Europske unije za Brexit, predsjednikom Vlade Savezne pokrajine Bavarske te predsjednikom Vlade i predsjednikom Kosova.

Tijekom trodnevnog boravka u Münchenu, premijer Plenković susrest će se i s predstavnicima hrvatskih iseljenika i hrvatskih udruga iz Münchena i Bavarske. 

Uz predsjednika Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Miroslav Škoro: Da me spase, rezali su me motornom pilom

Read Next

Matko Jelavić: “Planski su uništili hrvatsku glazbu, zato danas svi slušaju cajke”

Follow On Instagram