Uskrsna čestitka gradskog odbora HDZ-a BIH Zenica

By

Okupirani smo kao ljudi različitim pitanjima, teškoćama, velikim ili malim nezadovoljstvima. Nezadovoljni smo komunikacijom, različitošću i svakodnevicom koja nas opterećuje. Nezadovoljni smo različitim segmentima naših života, želimo drugačije, želimo više. Više? Čega više? Više je često orijentirano na materijalno. Često orijentirano na želje. Često orijentirano samo na želje, dok su prečesto zanemarene stvarne potrebe. Potreba za pripadanjem, ljubavlju, slobodom, važnosti i zabave.

Virus nas je vratio na jednu drugačiju životnu krivulju, koja nas podsjeti na neke druge vrijednosti, kao i na ono što je za nas važno. Kao i sve, virus će proći, potresi će doći i proći, no hoće li u nama ostati ono što je trenutno prisutno u velikom broju ljudi? Da li su nam zaista potrebne ovako velike poruke naše planete kako bismo se iznova podsjećali na „ono važno“. Ili ovaj puta možemo razmišljati o onome što želimo da nakon ovog virusa ostane.

Mi želimo da u ovom našem društvu zauvijek ostane solidarnost, jednostavnost, briga i podrška jednih za druge, zajedništvo. Vjerujemo kako i bez epidemija, prirodnih katastrofa, ratova možemo dati međusobnu brigu i podršku za sve ljude, bez obzira na nacionalnost, spol, ili bilo koju drugu različitost. Trenutno je lijepo vidjeti kako nestaju ljudske gluposti, lijepo je vidjeti da trenutno ne postoji nacionalnosti, da postojimo zajedno kao ljudi.

Kada ovo završi, a završiti će, neka više ne uzmemo zdravo za gotovo rukovanje sa strancem, pune police u dućanima ili nonšalantni usputni razgovor sa susjedima. Neka ne uzimamo zdravo za gotovo prepuna kazališta i kina, izlazak petkom navečer, jutarnje gužve, strku oko spremanja u školu ili kavu s prijateljima.

Neka nas ne smeta zvuk punog stadiona, dosada nekog tamo utorka, uobičajena rutina tjednog života. Ili jednostavno, život sam po sebi. Kada ovo završi nađimo sebe, onakve kakvi želimo biti. Više kao ljudi, kakvi smo i pozvani biti, nadali se biti. Ostanimo takvi, bolji za sebe, za druge, za svijet – s pandemijom ili bez nje. Sretan vam Uskrs dragi moji ljudi!

predsjednik gradskog odbora HDZ-a BiH Zenica,

Miroslav Šoko

You may also like

Hot News