<

Vlč. Anto Ledić-Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu!

Župnik župe “Presveto Trojstvo” u Novom Travniku vlč. Anto Ledić oglasio se povodom aktualne situacije i pandemije corona virusa.

Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i kriznih stožera očito se ne odnose na Crkvu, barem ne onu katoličku u Novom Travniku. Tako se može zaključiti prema objavama na društvenim mrežama, tamošnjeg župnika, Kuprešanina, omiljenog među Hrvatima, don Ante Ledića, koji veli:

‘Zovu me jučer i evo jutros župljani i otkazuju djecu za vjeronauk, za susret mladih itd. i naravno pitaju hoće li biti misa!!! U našoj župi ništa se neće promjeniti! Mise će biti, klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, Put križa, ispovijedi, susreti, razgovori, molitve, blagoslovi…ma sve što smo prakticirali sad ćemo još više! Ne bojte se ničega ako vjerujete Onome koji je gospodar života i smrti! Pa i umrijeti nam je jednoga dana. Volim umrijeti u najstrašnijim mukama za oltarom podižući Živoga Boga ili klečeći ispred oltara pred Živim Bogom, nego živjeti tisućama godina skrivajući se od nevidljivog virusa. Nisam se skrivao 1992., niti 2002., pa neću niti sada! Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu!’

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Ivan Đikić: Koronavirus nije opasan za 80-90 posto ljudi

Read Next

Dogovorena deblokada 700 kamiona iz Hrvatske ka BiH

Follow On Instagram