VSTV BiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija

By

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održava u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su – Adnan Begić i Dajana Baier-Ćehić na pozicije sudaca Općinskog suda u Bihaću, dok su Ivana Brajković i Šejla Gušić imenovane na pozicije sutkinja Općinskog suda u Mostaru, a Aleksandra Kolašinac na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Sarajevu.

Na razini Republike Srpske, imenovani su – Vibor Vučić na poziciju suca Okružnog gospodarskog suda u Banjoj Luci, Selma Zećo na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Zvorniku, Cvijeta Sekulić na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Bijeljini. Mirjana Radulović na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Banjoj Luci i Aleksandra Timotić-Ristić na poziciju dodatne sutkinje Osnovnog suda u Tesliću.

Na razini Bosne i Hercegovine imenovani su – Bojana Jolović na poziciju tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Branko Morait na poziciju dodatnog suca Suda Bosne i Hercegovine.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti nepristranog, savjesnog, marljivog, odlučnog i odgovornog obnašanja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla i profesionalne nepristranosti te iskustva na rukovoditeljskim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. prosinca 2020. godine, izuzev dodatnog suca Suda BiH koji će na dužnost stupiti 1. studenog 2020. godine, priopćeno je iz VSTV-a BiH./HMS/

You may also like

Hot News