<

Zapaljeno tri hektra voćnjaka obitelji Kolak u Perinom Hanu

Na poljoprivredenom imanju obitelji Kolak u Perinom Hanu, sinoć je požar uništio 3 hektara voćnjaka, dok je znatna materijalna šteta pričinjena i na obližnjem stambenom objektu.

Kako je riječ o drugom požaru u posljednjih godinu dana u obitrlji Kolak sumnjaju da je on podmetnut, zbog čega su podnijeli prijavu ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

No, unatoč svemu obitelj Kolak poručuje kako neće odustati, već će obnoviti voćnjak i nastaviti raditi.

„Ogromna šteta je napravljena na voćnjaku, uništeno je 1.000 stabala jabuke, stotinjak stabala kalemljenih oraha, te veći broj stabala šljive. To je sve izgorjelo, a šteta je veća jer je mnogo truda i vremena uloženo, što se ni na kakav način ne može nadoknaditi”, kaže jedan od suvlasnika Zdenko Kolak, te dodaje da mu je posebno žao što se ove godine očekivao prvi urod sa ovih stabala.

“Međutim, evo vidite, ima neozbiljnih, neodgovornih i zlonamjernih ljudi koji su spremni uraditi ovo i napraviti štetu. Ja ne znam koji čovjek zaista sebi može priuštiti tu, neku vrstu luksuza i uništiti voćnjak, bez ikakvog razloga“, kaže Kolak.

Slično se dogodilo i prošle godine, kada je stotinjak stabala uništeno, o čemu je obaviještena Služba Civilne zaštite. Međutim, niko nije ni nazvao, a kamo li došao da vidi o čemu se radi.

„Ovo je jedna poruka svima onima koji se žele baviti poljoprivredom i voćarstvom, a svima su nešto puna usta priče kako treba da radimo, da se borimo i da ulažemo, da sagledaju kuda sve to ide“.

Zdenko Kolak otvoreno izražava sumnju da su oba požara podmetnuta, ali i da pored toga neće odustati.

„Jučer su bili vatrogasci, jer je osim voćnjaka i mom susjedu izgorjela kuća. Ja jednostavno moram sve ovo sanirati i neću odustati, jer na svom primjeru drugima želim pokazati da se treba boriti i raditi, a kada je riječ o voćnjaku on će ponovo biti prepoznatljivi dio obiteljskog imanja“, rekao je Zdenko Kolak.

izvor:tvze

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Zoran Milanović preuzeo dužnost predsjednika Republike Hrvatske

Read Next

DODIK: Uhitite me ako možete, preglasan sam, pozivam Komšića da podnese ostavku

Follow On Instagram