Zbogom legendo- preminuo Ivo Gregurević

Jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca Ivo Gregurević preminuo je u 67. godini života, javlja HRT. Zasad nema informacija o uzroku smrti. Gregurević je rođen u Donjoj Mahali pored Orašja (BiH) 7. listopada 1952. godine, a upisao je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Debi na velikom platnu imao je 1977. godine u filmu “Ne naginji se van”, a ubrzo potom igrao je i u Vrdoljakovoj “Mećavi”.

Veliku slavu postigao je i u seriji Velo misto. Proslavila ga je i uloga u filmu “Čaruga” (1991. godine). Osim na filmu i televiziji, glumio je i u kazalištu, bio je prvak drame zagrebačkog HNK.

Nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika osvojio je 1998. za film Šokica i 2006. za ulogu u filmu u istoimenoj seriji Duga mračna noć. Dobitnik je i najprestižnije nagrade Vladimir Nazor, a 1995. godine u Orašju je pokrenuo festival “Dani hrvatskog filma”.

(vecernji.hr)

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Sveti Silvestar – Silvestrovo, zadnji dan Stare godine

Read Next

Vijesti iz života Crkve u Bosni i Hercegovini

Follow On Instagram