Zlatko Dalić s konvojem pomoći stigao u Petrinju

By

Konvoj s četiri tegljača, nekoliko kombija i jednim kontejnerom stigao je u četvrtak iz Livna u Petrinju, a osim izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Livnjaka Zlatka Dalića, u taj potresom pogođeni grad došli su i gradonačelnik Livna Darko Čondrić te konzul RH u tom gradu Tomislav Vrdoljak.

U konvoju humanitarne pomoći “Livno za Petrinju” nalazi se građevinski materijal, hrana i ostale potrepštine, javila je Hina.

Tijekom iskrcavanja pomoći izbornik hrvatske nogometne reprezentacije zahvalio je svima koji su se udružili i dali svoj doprinos kako bi pomogli koliko mogu te što su toliko toga uspjeli skupiti, a sve s ciljem pomoći stradaloj Banovini.

Zlatko Dalić, aktualni izbornik nogometne reprezentacije Harvatske izjavio je :”Posebno je lijepo vidjeti ovo hrvatsko zajedništvo. Bilo je teško vidjeti sve ove ruševine, nadamo se da ćemo uspjeti pomoći kako i koliko god možemo jer vidimo stvarno da je ovdje situacija loša. Mi ćemo pomoći koliko god budemo mogli i bit ćemo uvijek uz sve stradale”.

Voditelj Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja Tomo Medved objasnio je gostima kako je na petrinjskom Pigiku uspostavljena baza za sve službe i za primanje i distribuciju pristigle pomoći. Zbog hladnoće, ističe Medved, nedostaje grijalica, a moguće je i doniranje hrane koja ima dulji rok.

“Na skladištima trenutno imamo dovoljno hrane, ali trenutno moramo bit svjesni da dok se ne obnove kuće, a to će trajati, mi moramo biti uvijek pripremni odgovoriti na sve potrebe”, rekao je Medved.

Prema procjeni statičara, dodao je, potrebno je tisuću kontejnera, u srijedu ih je postavljeno više od 60, a dosad više od 650.

S obzirom na to da je sa svakim novim potresom stanje sa stambenim objektima gore potreba za njima stalno raste, dodao je Medved.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić poručio je kako će nastojati pomoći koliko god je to moguće, jer je jasno da će oporavak nakon razaranja dugo trajati.

Istaknuo je kako Livno sprema još jedan kontingent pomoć za potresom pogođena područja.

Humanitarni konvoj iz Livna dočekao je i državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH Zdenko Lucić./jutarnji.info/

You may also like

Hot News