ZVONKO MILAS U KISELJAKU ‘Zajedno, stavljajući interes našeg naroda na prvo mjesto možemo prevladati sve izazove’ – PORTAL KOCKICE <

ZVONKO MILAS U KISELJAKU ‘Zajedno, stavljajući interes našeg naroda na prvo mjesto možemo prevladati sve izazove’

Svečanim polaganjem kamena temeljca u utorak, 29. listopada 2019., započela je izgradnja nove zgrade Doma zdravlja u Kiseljaku u Bosni i Hercegovini. Projekt je pokrenut s ciljem osiguravanja bolje zdravstvene skrbi za stanovnike Kiseljaka, a prepoznala ga je i podržala Vlada Republike Hrvatske kao projekt kojim se pokazuje odgovornost prema građanima, proaktivnost u kreiranju politika za njihovo bolje danas i sutra i kojim se stvaraju preduvjeti za ostanak i kvalitetan život Hrvata u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas koji je, zajedno s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, hrvatskim veleposlanikom u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem te predsjednikom HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem nazočio polaganju kamena temeljca, istaknuo je ovom prilikom kako ga posebno veseli što se takvi projekti realiziraju partnerski, u suradnji i punom zajedništvu. 

‘Siguran sam da kamen temeljac koji danas polažemo nije samo temeljni kamen za jednu zgradu, za jedan dom zdravlja. To je i temelj našeg zajedništva bez kojeg ni jedan projekt, ma kako vrijedan bio, ne bi imao puni smisao. Ne bi imao ono nešto što nas sve skupa čini ponosnim i što nas kao narod, bez obzira gdje živimo, čini jedinstvenim i prepoznatljivim. To je zajedništvo. Stoga budimo i ostanimo uvijek takvi. Samo zajedno i u suradnji, stavljajući uvijek interes našeg naroda na prvo mjesto, možemo prevladati sve izazove koji su pred nama’, poručio je Milas, u želji da se već sljedeće godine održi svečanost otvorenja Doma zdravlja.

U proteklom, trogodišnjem razdoblju, zajedničkim naporima započeti su i završeni brojni projekti od životne važnosti za narod koji živi na ovom području Bosne i Hercegovine. No, prostora za rad ima na pretek. Potrebno je odrediti prioritete za naredno razdoblje, vidjeti što je moguće zajednički učiniti za kako bi se unaprijedila kvaliteta života ljudi u ovom kraju, kako bi se pravovremeno odgovorilo na sve potrebe, ali i kako bi se prepoznale nove prilike i potencijali za prosperitet i razvoj. Upravo s tim ciljem, državni tajnici Zvonko Milas i Nikola Mažar uputili su se, nakon polaganja kamena temeljca, prema Općini Kiseljak gdje je održan redoviti godišnji sastanak s načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća – predstavnicima Hrvata iz Županije Središnja Bosna i Zeničko-dobojske županije.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ČOVIĆ: Izmjene Izbornog zakona nema bez Parlamenta BiH

Read Next

Arheolozi kod Jajca otkrili kameni sarkofag iz antičkog doba

Follow On Instagram