<

ADVENT U ZAGREBU 2019.- razlog više za posjetu

Bliži nam se početak još jedne adventske groznice, zbog čega je danas održano predstavljanje programa Adventa u Zagrebu, na kojem je komunicirana tema ovogodišnjeg Adventa, kao i sve atraktivne lokacije na kojima će organizirani biti brojni programi.
Za početak, zagrebački Advent započinje 30. studenog, a božićna i novogodišnja događanja potrajat će sve do 7. siječnja. Lajtmotiv Adventa bit će Orašar, pa ćete na raznim punktovima u gradu imati priliku susresti i fotografirati se pored velikih skulptura Orašara.

advent u zagrebu

Dva velika božićna drvca bit će okićena na Trgu bana Jelačića i na Trgu svetog Marka, a početak Adventa u Zagrebu očekujemo 30. studenog u 17 sati na Manduševcu, kada će Advent biti otvoren prigodnim paljenjem prve adventske svijeće. Zatim će se otvoriti i Ledeni park i Advent na Zrinjevcu, a uslijedit će i druge lokacije.
Kada govorimo o samim lokacijama održavanja Adventa, one su sljedeće: Advent na Zrinjevcu, Fuliranje na Strossmayerovom, Ledeni Park (s novim postavom) na Tomislavcu, Božićna bajka na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu, Advent u tunelu, Advent na Strossu + Vranyczanyjeva poljana, Cafe de Matoš i Plato Gradec, Advent u Klovićevim dvorima, Advent u Maksimiru i u ZOO-u, Advent na HNK, Advent na Prekrižju…

Novost su filmski Advent na Tuškancu i Advent pod lanternom, u sklopu kojeg će zborovi pratiti nažigače koji pale plinske lampe na Gornjem gradu.

Još više detalja o zabavnim adventskim zbivanjima pronađite ovdje.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

U KŠC-u Žepče održana kulturna manifestacija “Okusi tradicije”

Read Next

Vlašić i Petković opet junaci: Dalić povukao potez koji je prelomio utakmicu!

Follow On Instagram