APEL ZA POMOĆ

By

U sklopu obilježavanja 13. godina Dnevnog lista, uprava i uredništvo istog odlučili su izdvojiti finacijska sredstva za djecu poginulih rudara u jami Raspotočje. Kako bi ostvarili svoj cilj obratili su se predsjedniku OO HDZ 1990 g. Zdenku Kolaku da podpomogne ovu njihovu akciju. Pomoć im je bila potrebna u dijelu kontakta sa obiteljima, organiziranju posjeta istima, kao i podacima o brojevima žiroračuna na koji bi im novac bio uplaćen.

Danas 30.09.2014. ekipa novinara Dnevnog lista i predstavnik OO HDZ 1990 g. Stipo Mandić posjetili su obitelji poginulih rudara: Hajrudina Bradarca, Fahre Halača, Fejze Isakovića, Mehmeda Dizdarevića i Mehmedalije Halilovića.

Dnevni list je omogućio svakoj obitelji određeni novačani iznos, te poklon pakete za djecu. Iz razgovora sa obiteljima došli smo do saznanja da jedinu pomoć dobijaju od ljudi dobre volje. S obzirom da je ovakva vrsta pomoći kratkotrajna i ne predstavlja jedno od trajnih rješenja, ovim putem upućujemo apel svim nadležnim službama pogotovo poduzeću u kojem su poginuli rudari radili, da im obezbjede kontinuiranu novčanu naknadu. Također apelujemo i svim ljudima dobre volje, da se sjete pomenutuih obitelji i njihove djece: Amar Bradarac 17. god, Maid Halač 7.god, Emir Halač 5.god, Medina Isaković 12.god, Rijad Dizdarević 4.god, Irman Halilović 3. mjeseca i Tarik Halilović 7.godina, koji su ostali bez svijih očeva i vrijednih ruku koje su im obezbjeđivale neophodna sredstava za život i školovanje.

Nadamo se da će ova priča potaknuti mnoga dobra srca kao što je ekipu Dnevnog lista i nas da poduzmu bilo koji vid akcije za prikupljanje pomoći do iznalaženja trajnog rješenja.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News