Australska premijera filma o Dream team Babama

By

U prepunoj dvorani ambasade Bosne i Hercegovine, uz poštivanje pravila razmaka zbog koronavirusa, održana je australska premijera dokumentarnog filma Dream team Babe redateljice i scenaristice Lejle Zvizdić koji je na nedavnom trećem festivalu dokumentarnog filma AJB DOC u organizaciji Aljazira Balkans ostvario značajan uspjeh.

Ambasador Mirza Hajrić je građane BiH u Canberi, kojih ima mnogo iz Hercegovine, pozvao da s njima podijeli ovu toplu ljudsku priču o umirovljenicama iz Ljubuškog, Kati Mihaljević, Nadi Lauc, Jagodi Lauc, Blagici Skoko, Franki Šunjić i Ani Škorput.

Ukratko, film o Dream team Babama je priča o životu, o mladosti u starosti, o tradiciji i kulturi, o vrijednostima koje se gube. One su energične ljubuške „babuške“ koje su život odlučile živjeti, a ne preživjeti. Šest baba, šest različitih životnih i socijalnih priča, ali jedna ljubav – ljubav prema životu, rodnoj grudi, tradiciji i pjesmi. Gangama i bećarcu svojim angažiranim i duhovitim tekstovima daju novu dimenziju. U trećoj životnoj dobi su se popele i na pozornicu svjetskog show programa te svojom karizmom osvojile regiju./dnevni.ba/

You may also like

Hot News