BiH večeras protiv Grčke: Zmajeve samo pobjeda ostavlja u borbi za Euro

By

Danas od 20:45 sati nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine čeka još jedan ključni meč u pohodu na Euro 2020. Nakon uspješno odrađene utakmice protiv Finske (4:1), Zmajevi predvođeni Robertom Prosinečkim će snage odmjeriti sa selekcijom Grčke, a nijedan drugi rezultat osim pobjede ne ostavlja ih u utrci za kontinentalnu smotru.

Pred timom reprezentacije BiH definitivno neće biti lagan posao. Kako su Grci ispali iz svih kvalifikacija za plasman, za ovo reprezentativno okupljanje njihov selektor John van’t Schip nije uvrstio neke od glavnih zvijezda već su priliku dobili oni mlađi, željni dokazivanja, no sigurno je kako motiva neće nedostajati ni našim nogometašima. Pogotovo nakon trijumfa nad Finskom koji je znatno poboljšao atmosferu u svlačionici.

Otežavajuću okolnost po BiH predstavljat će to što na OAKA Areni zbog
povrede neće moći nastupiti Edin Džeko, no upravo je duel s Finskom
pokazao i kako bez svog najboljeg napadača Zmajevi mogu da budu
efikasni. Sve to daje razloga za optimizam i selektoru Robertu
Prosinečkom.

“Ko god bude igrao, dat će sve od sebe. Pokušat ćemo da odigramo dobru utakmicu s velikim ritmom, kao što je bio slučaj i protiv Finske, jer kada svi dišemo kao jedan, onda se imamo ćemu nadati. Učinit ćemo sve da pobijedimo. U takvoj smo situaciji da nas ništa drugo ni ne zanima”, kazao je Prosinečki koji ima glavobolje zbog još nekoliko nogometaša.

“Na treningu se povrijedio Toni Šunjić. Na povredu se žalio i Zoran
Kvržić, kao i Edin Višća”, požalio se na jučerašnjoj konferenciji za
medije.

Grci nisu pod pritiskom, no odlučni su da se protiv BiH predstave u najboljem svjetlu. Potvrdio je to i selektor John van’t Schip, inače bivši holandski reprezentativac.

izvor:sportsport.ba

You may also like

Hot News