Bilo joj je zabranjeno ljubiti Hrvata, 17 godina kasnije posvetila mu je rečenice koje diraju dušu – PORTAL KOCKICE <

Bilo joj je zabranjeno ljubiti Hrvata, 17 godina kasnije posvetila mu je rečenice koje diraju dušu

– Ti si najpozitivnija osoba koju sam upoznala i izvlačio si me iz tmine kada sam mislila da više nema načina, kada sam željela sve okončati. Hvala ti što si se borio za mene, što si mi čuvao leđa, što si vjerovao u mene, u nas – napisala je nekadašnja četvrta tenisačica svijeta.

Jelena Dokić, prelijepa Osječanka koja je 2002. godine dosegnula poziciju četvrte najbolje tenisačice svijeta, posvetila je u utorak oko podneva objavu Tinu Bikiću, muškarcu koji ju je, prema vlastitu priznanju, spasio od sigurne smrti u trenucima kada nije mogla i znala naći svjetlo na kraju tunela. Dokić i Bikić prohodali su točno na današnji dan 2003. godine, te su uspjeli sve ovo vrijeme ostati zajedno unatoč izazovima s kojima se brojni drugi parovi naprosto ne bi znali nositi.

Naime, strahovite probleme im je od prvog dana zadavao i njezin otac Damir, obiteljski nasilnik zadojen velikosrpskom idejom, koji je naprosto podivljao kada je čuo da Jelena ljubi Hrvata. Pisala je Dokić puno o tome i u autobiografskoj knjizi “Nesalomljiva”, u kojoj je, između ostaloga, otkrila i da ju je otac žestoko izmlatio nakon što je izgubila u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport. – Udarao me, vrijeđao. Vikao je na mene, prebio me remenom u kupaonici. Vukao me za uši, pljuvao, a onda me i tjerao da satima gola stojim nasred hotelske sobe – napisala je Dokić u knjizi.

Ipak, uz Bikića je sve te izuzetno teške izazove uspjela prebroditi, te mu je na obljetnicu veze posvetila sljedeće rečenice: – Ni uz koga drugog ne bih mogla živjeti. Riječi nisu dostatne da objasne koliko te volim i što mi značiš. Ti si najbrižnija osoba najveća srca. Hvala ti za sve što si učinio za mene, za nas, što si uvijek bio tu unatoč svim okolnostima. Ti si najpozitivnija osoba koju sam upoznala i izvlačio si me iz tmine kada sam mislila da više nema načina, kada sam željela sve okončati. Hvala ti što si se borio za mene, što si mi čuvao leđa, što si vjerovao u mene, u nas. Toliko sam sretna što te imam uz sebe, ne znam što bih da te nema. Volim te više negoli što ćeš to ikada znati. Hvala ti za sve i za ovih predivnih 17 godina. Moj živote, moja ljubavi, moje sve. Volim te zauvijek – napisala je između ostalog u dirljvoj poruci.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Usvojen proračun institucija BiH, zbog različitog teksta formirat će se Povjerenstvo za usuglašavanje

Read Next

Novi naputak Kongregacije za kler: “Župa u službi evangelizacije”

Follow On Instagram