Borba za ostanak u Ligi nacija A, Hrvatskoj je sad dovoljan i remi

By

Švedska i Hrvatska igraju od 20.45 Prije mjesec dana u Maksimiru smo pobijedili 2-1. Za trijumf je zabio Andrej Kramarić u završnici susreta. Korona muči Hrvatsku, ali i Švedsku, oni su bez izbornika Anderssona.

Hrvatska je jučer odradila još jedno testiranje na korona virus. Ako bude pozitivnih, jasno je kako oni otpadaju za utakmice sa Švedskom i Portugalom. Za Šveđane su otpale pozitivni Vida Brozović te kartonirani Lovren. Problema s korona virusom ima i u švedskoj reprezentaciji. Carl Starfelt, suigrač našeg Filipa Uremovića iz Rubina otpao je za ovu utakmicu. Naravno, Šveđani također imaju testiranje uoči utakmice 5. kola Lige nacija. Strahuju od novih zaraženih igrača, ali utakmica ne bi smjela biti upitna.

– Na raspolaganju će biti najmanje 13 igrača, od kojih je jedan golman. Utakmica će biti odigrana – rekao je tim menadžer Šveđana Stefan Pettersson.

Jasno je kako će Švedska u ovoj utakmici biti bez izbornika Janne Anderssona, koji je pozitivan na korona virus.
Dosta o koroni, idemo malo i o samom nogometu. Hrvatska i Švedska igrali su prije mjesec dana u Zagrebu. Pobijedili smo 2-1 golom Andreja Kramarića u završnici utakmice. Sad Krame neće biti u sastavu, ali podsjetimo da se reprezentaciji u Švedskoj priključio Petković.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Četiri su kola odigrana u našoj skupini Lige nacija A. Mi smo na tri boda, Šveđani su na nuli. Ako izgubimo 1-0, onda smo u problemima i u posljednjem kolu nećemo ovisiti sami o sebi. Ako dobijemo ili remiziramo, sigurno smo treći i prije posljednjega kola. Ako pak izgubimo 3-2, 4-3, 5-4… onda ćemo morati i navijati za Francuze u posljednjem kolu.

Ako oni dobiju Šveđane i tada bismo sigurno bili treći ili ako oni remiziraju i mi remiziramo s Portugalom također. Puno je kombinacija, ali najbolja je ona u kojoj uzimamo najmanje bod večeras i onda sigurno ostajemo među elitom Lige nacija. U četvrtak smo doznali i posljednjeg protivnika na Euru dogodine.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

– Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, no sve to ne mijenja naš cilj – dolazimo na Euro kao svjetski doprvaci. Želimo proći skupinu – jasno je poručio Zlatko Dalić. /24sata.hr/

You may also like

Hot News