Božićna čestitka urednika portala Kockice mr. Dragana Vidovića

By

Dragi prijatelji i čitatelji našeg portala,

Već sedmu godinu zaredom u vaše domove nastojimo unijeti radost, pozitivne priče i biti vaš glas u ovom svijetu informacija. Pri kraju smo godine koja je obilježena pandemijom COVID-a 19, ali i sve većom krizom kršćanskih vrijednosti. U odsutnosti socijalnog života na koji smo navikli, posjeta obitelji i dolaske naših najmilijih iz dijaspore, gdje se bore za bolje svih nas, nastojimo unijeti radost.

Kroz adventske emisije “U susret Božiću” upisali smo se u povijest medijske scene naše domovine jer je po prvi puta prikazan prigodni program kroz Advent, uz redovito izravno prenošenje svetih misnih slavlja. Nastojali smo barem na tren razbiti vaše brige i gdje god bili da budete uz nas, kroz radost, ali i pripremu za naš najradosniji blagdan Božić.

Danas se rodio Krist, u štalici, skromno, ali bogato, jer mu se cijeli svijet klanja i tako već dvije tisuće godina. Ta štalica zrači toplinom, obiteljskom, jer je bila mjesto ispunjeno roditeljskom radošću za poklonjeni život, dar od Boga. Tako bismo i mi trebali radovati se i slaviti život, biti bogati duhom i dobrim djelima, a ne težiti materijalnom bogaćenju. Radost rođenja Isusa ne smije biti samo događaj koji se završava dolaskom s mise polnoćke, nego početna točka naše radosti, preispitivanja vlastitih stavova i naših postignuća, preispitivanje naših kršćanskih načela, ali i poticaj da svakodnevnim radom i djelima budemo istinski primjeri u obitelji i svome okruženju.

Dok nam zvijezda Sjevernjača pokazuje put ispravnoga kršćanskog života, mi trebamo podignuti glavu i ponosno koračati, biti ponosni što smo katolici, ali i Hrvati, ne stideći se svoga nacionalnog identiteta, nego iz njega izvlačiti najbolje i to poklanjati svima oko sebe. Upravo to bogastvo darivanja čini nas istinskim kršćanima. Stoga, budimo odgovorni i bdijmo jer pandemija će proći, ali opustošeni životi, bez radosti i kršćanskih načela će ostati samo ako to dozvolimo. Cijepimo se injekcijom radosti života, budimo ti koji će poticati da nam obitelji budu brojne, jer bogastvo leži u djeci. Cijepimo se optimizmom jer samo tako možemo biti spremni na sve životne izazove.

Na kraju ove poruke želim vam svima Čestit Božić i dobrodošlo nam svima sveto porođenje Isusovo. Neka njegovo rođenje potakne nas da budemo bolji, iskreniji i spremniji pomagati. Samo tako možemo opstati i sačuvati sebe i svoj identitet. Čestit Božić želim vam u ime redakcije portala Kockice i internet televizije Kockice tv.

Srdačno,

Dragan Vidović, mr. povijesti

urednik portala Kockice

 

You may also like

Hot News