Božićni dani u oraganizaciji KŠC Sv.Pavao Zenica i HKD Napredak Zenica

By

 

Ove godine Katolički školski centar Sveti Pavao Zenica i Hrvatsko kulturno društvo Zenica zajedničkim snagama sudjeluju u dva božićna projekta.
Prvi projekt jeste organizacija Božićnog koncerta pod nazivom “Božić ponovno kod nas” isti će biti upriličen 23.12.2021.godine u amfiteatru KŠC Zenica s početkom u 19:00 sati.

Nastupaju:
Zbor i orkestar učenika KŠC Sv. Pavao Zenica
Osnovna i gimnazija sa solistima
Dirigent: Davorin Bošnjaković

Gosti na koncertu:

Mješoviti zbor Srednje glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić Žepče – dirigentica Marijana Sladoja
Limena glazba – Hrvatski kulturni centar Lašva Nova Bila – dirigent Josip Popović
Učenici osnovne i srednje glazbene škole Zenica
VIS Novo Nebo Zenica

Sa zadovoljstvom najavljujemo i drugi projekt a to je organizacija baletne priče ” Krcko Oraščić” bit će to prvi put da se ova baletna predstava izvodi na zeničkoj teatarskoj sceni.
Odluka Edukativnog centra “ARS” Zenica za postavljanje zahtjevne baletne predstave upravo je situacija u našoj zemlji koja odiše teškim temama koje djeca ne razumiju, ali nekako osjete.

Predstava će biti izvedena na velikoj sceni BNP Zenica u ponedjeljak 27.12.2021.godine u dva termina od 17:00 i 20:00 sati.

Velečasni Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC “Sveti Pavao” i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” u Zenici, također je izrazio zadovoljstvo što su imali priliku biti partneri u pripremi predstave.

– Nekolicina i naših učenika sudjeluje u ovoj predstavi, a što mi je iznimno drago…Kao i HKD “Napredak”, htjeli smo, negdje, dati svoj obol kulturnom dometu ovoga grada, a ja mislim da ova baletna predstava jeste kulturni domet ovoga grada – kazao je Rosić.

Podvukao je kako “treba stremiti i postavljati više ciljeve” u izazovnom vremenu za sve nas, a “napose za kulturu i obrazovanje te sve aktivnosti koje nisu ekonomske i tržišne”, ali u koje ulažemo upravo ono što je najvrednije.

– A to je naša mladost, koja je i naša budućnost. Na ovaj način, u ovim izazovnim vremenima, nastojimo da ljudima ponudimo nešto lijepo, nešto što će ih u ove božićne i novogodišnje dane, negdje, ugrijati oko srca. Što će im pružiti i jednu idilu pa da u iduću, 2022. godinu zakoračimo i s još većim optimizmom. I unatoč pandemiji i svega što nam se događa pa da vidimo i da postoje ideali za koje vrijedi živjeti te da se čovjek ne treba nikada predavati – poručio je velečasni Rosić

 

U organizaciji ove baletne priče pored ARS Centra Zenica sudjeluju:

Gosp.Vlatko Rosić ravnatelj – KŠC Sv.Pavao Zenica
Miroljub Mijatović direktor – Bosanskog narodnog kazališta Zenica
Hrvatsko kulturno društvo Zenica

Organizatori očekuju da će publika uživati u plesu balerina, prelijepim kostimima i glazbi Petra Iljiča Čajkovskog

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News