Brkić: Hrvatima u BiH mora se osigurati da biraju svoje predstavnike

Na sastanku dvaju HDZ-a održanom u Orašju, Brkić je ustvrdio kako će sestrinska stranka iz Hrvatske dati maksimalnu potporu svim aktivnostima HDZ-a BiH i strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH uoči nadolazećih općih izbora sazvanih za jesen ove godine, prenosi HRT.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je kako njegova i stranke HNS-a BiH čvrsto zagovaraju da se odluka Ustavnog suda BiH kojom je naloženo da se osigura narodni legitimitet pri biranju izaslanika u Domu naroda, mora provesti kroz izmjene izbornog zakona BiH.

“To nam je preokupacija i oko toga se vode intenzivni razgovori”, rekao je Čović. Dodao je da se unutar stranaka HNS-a priprema prijedlog o zajedničkom nastupu na izborima. Izrazio je očekivanje i da će BiH ubrzati svoj put prema Europskoj uniji ističući da se hrvatske stranke najsnažnije zauzimaju za realizaciju toga cilja.

Dnevnik.ba

 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Povjesničar Davor Marjan: Hrvati Središnje Bosne najveće su žrtve Domovinskog rata

Read Next

Divlji konji stvaraju probleme vozačima oko Livna

Follow On Instagram