<

Broj ulazaka građana u BiH drastično povećan

Duže od dva mjeseca trajale su stroge mjere pri prelasku državnih granica u cijelom svijetu, pa i u našoj regiji. Nakon što su ukinute mjere zabrane i otvorene granice Bosne i Hercegovine s Srbijom i Hrvatskom, na graničnim prijelazima u BiH povećan je ulaz bh. državljana. Vraćaju se s privremenog rada iz inozemstva i odlaze vidjeti svoje najmilije, javlja BHRT. 

Otkako je ukinuta mjere obvezne samoizolacije za sve koji uđu u BiH broj ulazaka u našu zemlju je drastično povećan. Granična policija je imala pune ruke posla u prethodne dvije noći. Ovi se podaci odnose samo na granični prijelaz Izačić. “Na ulazu u BiH zadnja dva dana ušlo je negdje oko dvije tisuće putnika s tim da naši državljani iz bilo kojih država mogu neometano ući u Bosnu i Hercegovine”, kazao je Borko Čičić, šef smjene Jedinice granične policije Izačić.

Dakle, prema svim državljanima Bosne i Hercegovine se postupa isto bez obzira na to dolaze li dolaze ili ne iz zemalja visokog rizika, zahvaćenih koronavirusom. A državljani BiH nisu krili sreću što se nakon dugo vremena vraćaju kući. I dok državljani BiH za ulazak u Hrvatsku moraju imati dokaz o zasnovanom radnom odnosu, vlasnički list nekretnine ili dokaz o smrti i srodstvu sa umrlom osobom, od jučer u Srbiju mogu ući nesmetano.

Veliki broj prelazaka granice bilježi se na graničnom prijelazu Gradiška. I stranci mogu uću u Bosnu i Hercegovinu zbog poslovnih obveza, pod uvjetom da posjeduje pozivno pismo pravne osobe iz Bosne i Hercegovine koje ga angažira, te potvrdu o negativnom testu na koronavirus ovlaštenog laboratorija, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska. Istovremeno je omogućen boravak u Bosni i Hercegovini strancima, članovima uže obitelji, umrle osobe radi nazočnosti na ukopu u trajanju do 72 sata. U Bosnu i Hercegovinu također mogu ući i osobe koje pored bosanskohercegovačkog imaju i državljanstvo neke druge zemlje./vecernji.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Probošnjačke stranke ruše ustavni poredak i koriste govor mržnje prema Hrvatima katolicima

Read Next

Reis Kavazović: Neka nam Bajram vrati vjeru u bolje sutra

Follow On Instagram