<

Červar: Stariji igrači moraju pokazati mladima put do zvijezda

U prijateljskim susretima igranim u srijedu u zagrebačkoj Areni hrvatski rukometaši su izgubili od Njemačke 25:26, dok su rukometašice iznenadile favorizirane Njemice odigravši 21:21.

– Danas je Njemačka zaslužila pobjedu, a na kraju smo mi mogli preokrenuti. Ima dobrih stvari, to su mladi igrači. Stojim s dvije noge čvrsto na zemlji i svjestan sam da još ima puno posla. Stariji igrači moraju pokazati mladima kakav je put do zvijezda, rekao je izbornik muške reprezentacije Lino Červar.

Debitant Vlado Matanović s pet pogodaka bio je najefikasniji u hrvatskim redovima: – Bio je predivan osjećaj, ovako nešto sanjam od malih nogu. Zadovoljan sam, ali uvijek mislim da može bolje.

– Nije nam drago što smo izgubili utakmicu, tu u Zagrebu, pred našim navijačima. U svakom slučaju rezultat nije bio prioritet, izbornik je pozvao i mlade igrače. Hvala zagrebačkoj publici što nas je nosila, rekao je hrvatski vratar Marin Šego.

U sjajnoj atmosferi zagrebačke Arene, naše seniorke upisale su remi protiv Njemačke.

– Arena nas je bodrila, cure su dale sve od sebe i u niti jednom trenutku nisu posustale, ne mogu poželjeti ništa više. Cure su imale gard da nema boljeg od mene i čestitam im, rekao je izbornik rukometašica Nenad Šoštarić.

Uzvratni se susreti igraju u subotu u Hannoveru.

Izvor:hrt.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Trump ukida sankcije Turskoj

Read Next

KRIŠTO NA KONFERENCIJI VIJEĆA EUROPE: U BiH nužno izmijeniti Izborni zakon i poštivati izbornu volju sva tri naroda

Follow On Instagram