<

Ćorić u četvrtfinalu ATP turnira u Rio de Janeiru

Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije 500 u Rio de Janeiru. U susretu drugoga kola pobijedio je 19-godišnjeg Brazilca Thiaga Seyboth Wilda, 206. s ATP ljestvice, koji je za nastup na turniru dobio pozivnicu organizatora.

Najbolji hrvatski tenisač slavio je sa 6:3, 1:6, 7:6 (5) za dva sata i 21 minutu igre te prvi put vezao dvije pobjede zaredom nakon rujna prošle godine.

U prvom setu je Ćorić suparniku dva puta uzeo servis, a svoj je izgubio jednom, no u drugom setu je hrvatski tenisač potpuno izgubio kontrolu nad igrom i nakon što je dva puta izgubio svoj servis Brazilac ga je dobio 6:1. U trećem, najizjednačenijem setu velika borba. Ćorić je spasio četiri break lopte i odluka je pala u tie-break u kojem je iskoristio treću meč-loptu.

Naš je tenisač u meču servirao sedam aseva, a Wild osam. Ćorić je iskoristio devet od 12 break lopti, a svoj je servis izgubio pet puta.

Za plasman u polufinale Ćorić će igrati protiv Talijana Lorenza Sonega, 52. tenisača svijeta, s kojim dosad nije igrao. /hrt.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Svećenici iz BiH ponovo osvojili srebrno odličje

Read Next

Samit EU-a završen bez dogovora o proračunu

Follow On Instagram