Čović i Izetbegović potpisali sporazum o održavanju izbora u Mostaru; obvezali se izmijeniti Izborni zakon BiH – PORTAL KOCKICE <

Čović i Izetbegović potpisali sporazum o održavanju izbora u Mostaru; obvezali se izmijeniti Izborni zakon BiH

Predsjednici HDZ-a BiH i SDA, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, nakon 12 godina konačno su postigli dogovor o održavanju izbora u Mostaru.

Čović i Izetbegović potpisali sporazum o novom izbornom modelu i izmjenama Statuta Grada Mostara.

Sporazum je potpisan u prisustvu predstavnika međunarodna zajednice, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko, američki veleposlanik Eric Nelson, britanski veleposlanik u BiH Matthew Field i šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler.

SDA i HDZ BiH su dogovorili implementaciju presude Ustavnog suda, zbog kojeg se lokalni izbori u Mostaru nisu održali od 2008. godine, te izmjene statuta Grada Mostara, koje bi se trebale usvojiti na prvoj konstituirajućoj sjednici nakon izbora novog Gradskog vijeća.

Sporazum su potpisali i Slaven Zeljko i Salem Marić, predsjednici gradskih odbora HDZ-a i SDA u Mostaru.

Ovim sporazumom Čović i Izetbegović obavezali su se da će se izmijeniti Izborni zakon BiH, kakao bi se osiguralo da sva tri naroda mogu izabrati svoje predstavnike u Dom naroda, te otkloniti diskriminacija pripadnika nacionalnih manjina i ostalih, a Čović očekuje da će dogovor oko tog pitanja biti postignut do kraja godine./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

NY Times: US Open će se igrati u predviđenom terminu

Read Next

Marko Sinanović iz Žepča predsjednik Crvenog križa FBiH, Drago Martinović iz Širokog Brijega dopredsjednik

Follow On Instagram