ČOVIĆ: Nema dogovora oko imenovanja, glasovat ćemo protiv izbora Cikotića – PORTAL KOCKICE <

ČOVIĆ: Nema dogovora oko imenovanja, glasovat ćemo protiv izbora Cikotića

U Istočnom Sarajevu završen je sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića, HDZ-a BiH Dragana Čovića i SNSD-a Milorada Dodika, na kojem se trebao postići dogovor o imenovanjima brojnih direktora na državnoj razini

Nakon sastanka Dragan Čović je rekao da su razgovarali o tri točke, prenosi Avaz.ba.

– Prva je proračun i dogovorili smo se da ide u redovnu proceduru i da on bude završen do 21. srpnja  na sjednici Doma naroda. Drugo pitanje je bilo pitanje Izbornog zakona za grad Mostar i tu smo se dogovorili da ide po žurnoj proceduri i on će sutra biti završen – rekao je Čović.

– Treće pitanje su bili kadrovi i tu se ništa nismo dogovorili. U osnovi zadržavamo stanje koje do sada imamo kod svih funkcija koje smo mi bilježili kao posebne. Dalje ćemo se bilateralno dogovarati oko određenih pitanja. Što se tiče biranja ministra sigurnosti, stav HDZ-a će biti glasovati protiv, prenosi Hrvatski medijski centar.

Neprihvatljivo je da UIO dijelimo s bilo kim, to je hrvatsko mjesto i tako će biti. SIPA je definirana kao srpsko mjesto, RAK isto tako. Za OSA-u ćemo morati sjesti i dogovoriti se – dodao je Čović./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Evo koje su kandidate birači u Hrvatskoj najviše preferirali

Read Next

Mostar na korak do održavanja lokalnih izbora

Follow On Instagram