Damir Krstičević: Ključ pobjede u ‘Bljesku’ bili su hrabri branitelji – PORTAL KOCKICE <

Damir Krstičević: Ključ pobjede u ‘Bljesku’ bili su hrabri branitelji

Ključ pobjede bili su hrabri hrvatski branitelji, veliko hvala njihovim obiteljima koji su dali sve za našu jedinu Hrvatsku, poručio je u petak ministar obrane Damir Krtstičević u čestitki povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak.

MORH je priopćio da je potpredsjednik Vlade Krstičević u čestitki posebno zahvalio svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.

Napomenuo je da je prije 25 godina, u munjevitoj akciji Hrvatske vojske i policije, u manje od trideset dva sata oslobođeno 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije, a nakon četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani.

“Hrabrost, odlučnost i zajedništvo hrvatskih branitelja slomili su otpor neprijateljskih snaga”, poručio je..


Krstičević je podsjetio da su Bljesak i Oluja bile ključne završne oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu, koje su hrvatskom narodu donijele mir i dugo željenu slobodu.

Stoga je naša trajna obveza čuvati uspomene na njih i Domovinski rat, temelj moderne hrvatske države. Neka im je vječna slava i hvala, zaključio je.(Hina)

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Međunarodni praznik rada ove godine bez okupljanja i slavlja

Read Next

Papa Franjo molio za anonimne žrtve kroronavirusa

Follow On Instagram