<

Dječak s Down sindromom oduševio svojim hrvačkim sposobnostima

Kada je imao sedam godina, Fatiha je njegova majka upisala na hrvanje kako bi mu pružila sve mogućnosti koje i druga djeca imaju. Fatih trenutno trenira četiri puta tjedno s trenerom Burak Toyom koji za njega kaže kako uvijek ima pozitivan stav i da se nikada ne žali na umor.

Fatih Emirhan, desetogodišnji sportaš s Down sindromom iz Turske, borio se na svome prvom svjetskom prvenstvu pred oduševljenom publikom, prenosi United World Wrestling.

U posebnoj borbi koju je organizirala Svjetska hrvačka federacija, Emirhan se borio protiv svoga trenera Ali Burak Toya na središnjoj pozornici neposredno prije finala za žene u slobodnom stilu.

Fatih, koji je odnio pobjedu smiješeći se, pokazao je brojne hrvačke sposobnosti na oduševljenje publike. Zlatnu medalju uručio mu je potpredsjednik Svjetske hrvačke federacije Tzeno Tzenov.

Kada je imao sedam godina, njegova majka Essen Turkmen upisala ga je na hrvanje kako bi svome sinu pružila sve mogućnosti koje i druga djeca imaju. Fatih trenutno trenira četiri puta tjedno s trenerom Burak Toyom koji za njega kaže kako uvijek ima pozitivan stav i da se nikada ne žali na umor.

Hrvanje je imalo utjecaj i na njegov svakodnevni život jer su mu se govor i fizičke sposobnosti znatno poboljšali. Uz to, Fatih je hrvanjem razvio i bolje socijalne vještine.

Ovo nije prvi put da se Fatih borio na velikoj pozornici. Krajem 2017. pobijedio je europskog, svjetskog i olimpijskog prvaka Taha Akgula

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Sinjska alka u nedjelju 304. put obilježava obranu od Osmanlija

Read Next

Kardinal Puljić: “Nikada nemojte prestati moliti”

Follow On Instagram