<

DODIK: Uhitite me ako možete, preglasan sam, pozivam Komšića da podnese ostavku

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, pozvao je predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića, da podnese ostavku zato što je izmanipulirao javnost u vezi sa imenovanjem stranog suca Ustavnog suda BiH.

Dodik tvrdi da je Komšić izmanipulirao predsjednika Europskog suda, prenose Nezavisne novine.

“Prekršio je odredbe Ustava. Morao se konzultirati s druga dva člana Predsjedništva BiH, svjesno je obmanuo predstavnika Europskog suda za ljudska prava. Moj cilj je da se utvrdi odgovornost. Ukoliko ima imalo morala neka podnese ostavku”, naglasio je Dodik.

Dodao je da će se Komšić, ako misli da može kršiti Ustav, onda morati suočiti s onima koji će ga braniti.

Rekao je da će poslati pismo predsjedniku Europskog suda, te da je obmanut. Kazao je da je Ustavni sud okupacijski za Srbe i da je inkvizicijski sud.

Dodik je nakon sjednice Predsjedništva BiH rekao da je preglasan po svim točkama dnevnog reda.

Kazao je da je pokušao predložiti izmjene dnevnog reda, ali da nije uspio.

Istaknuo je da je sjednica Predsjedništva brzo završena, jer je on, s obzirom na zaključke NS RS, glasovao protiv dnevnog reda sjednice.

“Ukoliko se tehnički organiziramo, sutra ili preksutra ćemo predati u Zastupnički dom Prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudaca i postavljanju domaćih sudaca u Ustavni sud BiH”, izjavio je Dodik.

Dodik je poručio da ga uhite ako mogu, jer kako je rekao zašto bi on poštovao Ustavni sud,

Tvrdi da nije potrebno mijenjati Ustav i da se uklone strane suci.

“Glasat ću i protiv odluke o vremenskoj prognozi ako dođe u Predsjedništvo”, rekao je Dodik./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Zapaljeno tri hektra voćnjaka obitelji Kolak u Perinom Hanu

Read Next

Pojačane inspekcije radi suzbijanja sive ekonomije

Follow On Instagram