Don Dražen Kustura imenovan glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije – PORTAL KOCKICE <

Don Dražen Kustura imenovan glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić sredinom srpnja imenovao je mr. don Dražena Kusturu predstojnikom Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije.

Zadaća novoimenovanog predstojnika je suradnja s medijima, javnim i privatnim, blagovremeno informiranje javnosti o životu i djelovanju Vrhbosanske nadbiskupije. „Katolička Crkva uvijek je, pa tako i na našim područjima, uvijek komunicirala s javnošću. Imajući u vidu važnost mass medija u današnjem svijetu te potrebu za točnim i brzim informacijama i u našoj nadbiskupiji javila se potreba za osnivanjem Ureda za odnose s javnošću koji će zainteresiranim medijskim kućama posredovati informacije vezane za Vrhbosansku nadbiskupiju. Osim toga jedan od ciljeva je i izgradnja povjerenja između Crkve i medija te promicanje pozitivnih inicijativa lokalne Crkve kojih je nemali broj“, istaknuo don Kustura te poručio: „Crkva ne smije imati strah od medija nego u njima treba tražiti i može imati suradnike preko kojih će poslati evanđeosku poruku koja uvijek gleda dobro čovjeka.“

Napomenuo je kako je jedna od njegovih prvih zadaća izrada nove web stranice, ali i profila na društvenim mrežama. „Danas je svijet zahvaljujući društvenim mrežama postao ‘globalno selo’ te se informacije najbrže šire upravo na tim platformama. Crkva, pa tako i Vrhbosanska nadbiskupija, mora ići u korak s vremenom stoga je nužna i naša prisutnost na društvenim mrežama jer one pružaju mnoštvo mogućnosti i za novu evangelizaciju“, zaključio je novoimenovani predstojnik Ureda za odnose s javnošću.

Ured je smješten u zgradi Vrhbosanskog nadbiskupskog ordinarijata u Sarajevu na adresi Kaptol 7. Svi medijski djelatnici koji budu trebali informacije iz Vrhbosanske nadbiskupije mogu se obratiti don Kusturi na mail: glasnogovornik.vn@gmail.com.

Dražen Kustura, rođen je 14. ožujka 1991. u Zenici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju u KŠC-u Sv. Pavao nakon čega je kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije upisao Katolički bogoslovni fakultet 2010 u Sarajevu. Naslov magistra teologije stekao 2015. te je iste godine zaređen za đakona. Nakon svećeničkog ređenja, 29. lipnja 2016., imenovan je na službu župnog vikara u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu u Sarajevu gdje je ostao do jeseni 2017. kada ga je nadbiskup poslao na postdiplomski studij komunikologije na Papinskom sveučilištu Sv. Križa u Rimu gdje je 15. lipnja 2020. postigao magisterij. Osim toga, od jeseni 2012. suradnik je Katoličkog tjednika te portala Nedjelja.ba.

KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Real Madrid osigurao naslov prvaka

Read Next

Hoće li Hrvati u Bosni i Hercegovini postati nacionalna manjina nakon idućih izbora?

Follow On Instagram