Don Dražen Kustura imenovan glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije

By

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić sredinom srpnja imenovao je mr. don Dražena Kusturu predstojnikom Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije.

Zadaća novoimenovanog predstojnika je suradnja s medijima, javnim i privatnim, blagovremeno informiranje javnosti o životu i djelovanju Vrhbosanske nadbiskupije. „Katolička Crkva uvijek je, pa tako i na našim područjima, uvijek komunicirala s javnošću. Imajući u vidu važnost mass medija u današnjem svijetu te potrebu za točnim i brzim informacijama i u našoj nadbiskupiji javila se potreba za osnivanjem Ureda za odnose s javnošću koji će zainteresiranim medijskim kućama posredovati informacije vezane za Vrhbosansku nadbiskupiju. Osim toga jedan od ciljeva je i izgradnja povjerenja između Crkve i medija te promicanje pozitivnih inicijativa lokalne Crkve kojih je nemali broj“, istaknuo don Kustura te poručio: „Crkva ne smije imati strah od medija nego u njima treba tražiti i može imati suradnike preko kojih će poslati evanđeosku poruku koja uvijek gleda dobro čovjeka.“

Napomenuo je kako je jedna od njegovih prvih zadaća izrada nove web stranice, ali i profila na društvenim mrežama. „Danas je svijet zahvaljujući društvenim mrežama postao ‘globalno selo’ te se informacije najbrže šire upravo na tim platformama. Crkva, pa tako i Vrhbosanska nadbiskupija, mora ići u korak s vremenom stoga je nužna i naša prisutnost na društvenim mrežama jer one pružaju mnoštvo mogućnosti i za novu evangelizaciju“, zaključio je novoimenovani predstojnik Ureda za odnose s javnošću.

Ured je smješten u zgradi Vrhbosanskog nadbiskupskog ordinarijata u Sarajevu na adresi Kaptol 7. Svi medijski djelatnici koji budu trebali informacije iz Vrhbosanske nadbiskupije mogu se obratiti don Kusturi na mail: glasnogovornik.vn@gmail.com.

Dražen Kustura, rođen je 14. ožujka 1991. u Zenici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju u KŠC-u Sv. Pavao nakon čega je kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije upisao Katolički bogoslovni fakultet 2010 u Sarajevu. Naslov magistra teologije stekao 2015. te je iste godine zaređen za đakona. Nakon svećeničkog ređenja, 29. lipnja 2016., imenovan je na službu župnog vikara u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu u Sarajevu gdje je ostao do jeseni 2017. kada ga je nadbiskup poslao na postdiplomski studij komunikologije na Papinskom sveučilištu Sv. Križa u Rimu gdje je 15. lipnja 2020. postigao magisterij. Osim toga, od jeseni 2012. suradnik je Katoličkog tjednika te portala Nedjelja.ba.

KT

You may also like

Hot News